Op zoek naar iets?

wandelreizen individueel costa vicentina grillige Atlantische kust algarve portugal

PORTUGAL WANDELREIZEN

Het Portugese vasteland

Het zuiderse Portugal heeft naast een rijk historisch verleden ook adembenemende natuurparken en schitterende kuststroken. In steden als Lissabon, Porto of Évora waan je je in een openluchtmuseum. Achter de toeristische stranden van de Algarve vind je één van de best bewaarde geheimen van Zuid-Portugal: de Costa Vicentina. Het natuurpark verenigt de romantische rust en landelijkheid van Alentejo en de charme van de vissersdorpjes langs kliffenkusten van de Algarve. Vanuit het schilderachtige Porto volg je de ‘gouden rivier’, de Douro, tot diep in het oudste wijngebied ter wereld. In Arrábida en Alentejo sta je versteld van de vele vogelsoorten en de ontelbare versterkte burchten. 

Wandeleilanden Madeira en de Azoren

Madeira is hét wandeleiland bij uitstek met hoge bergen, authentieke dorpjes en een weelderige bloemenpracht. De irrigatiekanaaltjes of ‘levadas’ brengen je tot diep in het ruige, spectaculaire binnenland. Dankzij het subtropische klimaat is Madeira een ideale wandelbestemming in voor- en najaar.

De negen vulkanische eilanden van de Azoren vormen de meest westelijke grens van Europa en zijn stuk voor stuk prachtige wandelbestemmingen. De vulkanische activiteit is nog erg zichtbaar in de borrelende modderpoelen, heetwaterbronnen en mini-geisers. Langs uitgedoofde kraterlandschappen, gestolde lavavelden en subtropische natuur wandel je naar de steile kliffen van de kust. Met wat geluk zie je walvissen, dolfijnen of een zeeschildpad. Nieuw is de facultatieve toppoging van de Pico, 2351 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Portugal.

  • {{activeFilter.DisplayName}}

{{totalFacetCount}} {{totalFacetCount == 1 ? "reis" : "reizen"}}

Thema
Categorieën
Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Zuiderhuis reisblog

IJsland legt drones aan de ketting

drones op ijsland
Geplaatst 18/04/2018
Drones zijn een godsgeschenk voor natuurfotografen. Voor de lokale bevolking vormen ze echter vaak een bron van ergernis...

Prachtige beelden uit Zuid-Afrika en Namibië

Noord Namibië
Geplaatst 06/04/2018
Koen zette alle presentaties op YouTube zodat ook wie er uiteindelijk niet bij was alsnog...

Je bent jong en je wil wat

Ga mee met twintigers en dertigers op groepsreis
Geplaatst 04/04/2018
Ach, jong zijn, het is geen kwestie van leeftijd maar een zaak van het hart...