PORTUGAL WANDELREIZEN

PORTUGAL WANDELREIZEN

wandelreizen individueel alentejo evora en de serra de são sao mamede portugal

Wandeleilanden Madeira en de Azoren

Madeira is hét wandeleiland bij uitstek met hoge bergen, authentieke dorpjes en een weelderige bloemenpracht. De irrigatiekanaaltjes of ‘levadas’ brengen je tot diep in het ruige, spectaculaire binnenland. Dankzij het subtropische klimaat is Madeira een ideale wandelbestemming in voor- en najaar.

De negen vulkanische eilanden van de Azoren vormen de meest westelijke grens van Europa en zijn stuk voor stuk prachtige wandelbestemmingen. De vulkanische activiteit is nog erg zichtbaar in de borrelende modderpoelen, heetwaterbronnen en mini-geisers. Langs uitgedoofde kraterlandschappen, gestolde lavavelden en subtropische natuur wandel je naar de steile kliffen van de kust. Met wat geluk zie je walvissen, dolfijnen of een zeeschildpad. Nieuw is de facultatieve toppoging van de Pico, 2351 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Portugal.

Het Portugese vasteland

Het zuiderse Portugal heeft naast een rijk historisch verleden ook adembenemende natuurparken en schitterende kuststroken. In steden als Lissabon, Porto of Évora waan je je in een openluchtmuseum. Achter de toeristische stranden van de Algarve vind je één van de best bewaarde geheimen van Zuid-Portugal: de Costa Vicentina. Het natuurpark verenigt de romantische rust en landelijkheid van Alentejo en de charme van de vissersdorpjes langs kliffenkusten van de Algarve. Vanuit het schilderachtige Porto volg je de ‘gouden rivier’, de Douro, tot diep in het oudste wijngebied ter wereld. In Arrábida en Alentejo sta je versteld van de vele vogelsoorten en de ontelbare versterkte burchten. 

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Reis Start Eind # dag. Prijs Status
Image {{departureDate.Title}}
{{departureDate.Title}} {{departureDate.StartDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.EndDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.NumberOfDays}} {{departureDate.Price | currency}} Ontdek
loading