Op zoek naar iets?

wandelreizen in de winter met zuiderhuis

Proef van ons winteraanbod wandelreizen

Ontdek het verrassende landschap van Gran Canaria

Acht dagen lang voert onze Vlaamse gids ons in de winterzon langs indrukwekkende junglekloven, hoge bergkammen en prachtige vulkaanlandschappen. We wandelen onder meer over de oneffen eenmanspaden van de ruige ravijn Barranco de los Cernícalos met zijn overwoekerende junglevegetatie. Over rotsachtige paden trekken we over oeroude verbindingspaden langs de prachtig gekleurde berg Los Azulejos en maken een tussenstop in het dorpje Puerto Mogan, het ‘klein Venetië’ van Gran Canaria. Onderweg hebben we schitterende zichten op de emblematische Roque Nublo (1.833m) en de Pico de las Nieves, het hoogste punt van het eiland. Via het kleine grottendorp Cuevas Bermeja, waar de bewoners nog in natuurlijke grotten wonen, wandelen we door de Barranco de Guayadeque met zijn bijzondere rotskraterformaties. We eindigen deze reis aan het schitterende stuwmeer Presa de Chira voor geweldige uitzichten over de barrancos.

Wandelen over het vulkaaneiland Lanzarote

Lekker veel zon, prachtige stranden en een bizar vulkaanlandschap zijn de ideale omstandigheden voor een heerlijke wandelvakantie op Lanzarote. We stappen door pikzwarte lavavelden en tussen de vulkaanbergen bij Mancha Blanca, om vervolgens bij enkele mooie stranden de watertaxi te pakken naar het eilandje La Graciosa. We bezoeken de groene grotten Cueva de los Verdes, en doorkruisen het woeste vulkanisch maanlandschap van het Nationaal Park Timanfaya. De reis ronden we af met een bijzondere wandeling over de kraterwand van de Caldera Blanca, waar we genieten van de waanzinnige uitzichten over de omgeving.

Winterwandelen in de Spaanse Pyreneeën

Tijdens deze achtdaagse reis trekken we de sneeuwschoenen aan om door de overweldigende Spaanse Pyreneeën te wandelen. We bevinden ons in de prachtige vallei van Aran en zijn authentieke dorpjes zoals Vielha en Arties, waar oude herenhuizen, prachtige Romeinse kerken en mooie fresco’s onze reis kleuren. Majestueuze bergen van ruim 3.000 meter hoog omringen het dal en de besneeuwde toppen zorgen voor een sprookjesachtig decor tijdens onze wandelingen. Via dalen zoals Banhs de Tredós, langs de hoge bergtoppen van Forcanada en Maladeta en door de dichtbegroeide bossen van Porèra banen we ons een weg naar onze hut in de bergen. Als afsluiter gaan we op sneeuwschoenen de berg op die we de hele week bewonderd hebben: de Montcorbison.

Verover het hart van de Dolomieten in de sneeuw

Iedereen kent ze van in de zomer, maar bedekt met een dikke laag sneeuw vormen de Dolomieten zelfs in de winter een ideaal paradijs voor wandelaars!

Acht dagen lang maken we afwisselende tochten met de imposante Italiaanse bergketen als achtergronddecor. Vanuit het dorpje Toblach/Dobbiaco wandelen we door de mooie natuurparken Sextner Dolomieten en Fanes-Sennes-Prags. We kijken op naar het symbool van de Dolomieten, de drievoudige bergtop Drei Zinnen, en maken een busreis naar Plätzwiese om met sneeuwschoenen de berg Strudelkopf te beklimmen. Magnifieke bergen zoals Elfer Kofel en Zwölfer Kofel, pittoreske dorpjes, schilderachtige bergmeren als de Pragzer Wildsee en al of niet besneeuwde alpenweides vormen tijdens onze reis ware postkaartplaatjes.

Bekijk hier ons uitgebreid aanbod sneeuwreizen en wandelreizen onder de winterzon!