fbpx Zuiderhuis - Kilimanjaro: de 'whiskey-route'

Tanzania

Kilimanjaro: de 'whiskey-route'

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Eric Sackx Lees meer
beklimming in groep van Mount Kilimanjaro o.l.v. een Vlaamse berggids
de Machame- of 'whiskey-route' met extra acclimatisatiedag
geniet van, regenwoud, watervallen en gletsjers op weg naar het dak van Afrika!

De Kilimanjaro, een slapende vulkaan op de evenaar, is met zijn 5.895 meter de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Hij torent majestueus boven de Oost-Afrikaanse vlakte uit en is de hoogste alleenstaande berg ter wereld. De eerste berichten over deze berg bereikten Europa pas in de 19e eeuw. Deze werden op ongeloof onthaald omdat de toenmalige geografen het bestaan van een besneeuwde berg in Afrika in twijfel trokken. Pas toen een Duitse expeditie in 1861 een eerste poging tot beklimming ondernam, werd men zich bewust van de hoogte van de berg. Sindsdien oefent de Kilimanjaro een enorme aantrekkingskracht uit op de avontuurlijke reiziger en de bergwandelaar op zoek naar een uitdaging.

De Machame Route of ‘Whiskey Route’ is een uitdagende en soms steile klim die Kilimanjaro’s 5 verschillende klimaatzones doorkruist. We hebben aan deze route een extra acclimatisatiedag toegevoegd. Dit biedt ons de mogelijkheid om ‘hoog te klimmen en laag te slapen’. Dat betekent dat we tijdens de dag hoger klimmen dan we die nacht slapen. Dit is een belangrijk voordeel dat het risico op hoogtziekte aanzienlijk vermindert.

De beklimming op zich is een prachtige tocht. Aan de basis van de berg doorkruisen we eerst een strook regenwoud die er als een gordel omheen ligt. Daarna volgen uitgedoofde lavavelden, alpien hoogland, gletsjers en grillige kraterwanden elkaar op. Een stevige laatste klim brengt ons vervolgens naar het hoogste punt van Mount Kilimanjaro, Uhuru Peak, vanwaar we bij zonsopgang een adembenemend zicht hebben op de omringende hoogvlakte.

Deze groepsreis wordt begeleid door een ervaren Zuiderhuis-berggids die wordt bijgestaan door een lokale berggids met crew. We overnachten in tentenkampen die door de crew worden opgezet. We beschikken over onze eigen ‘mess-tent’, comfortabele stoelen en tafels, een eigen toilet en genieten van versbereid eten.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Technisch wandelniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
01 sep 2023 > 10 sep 2023
Reizen in Tanzania
Ontdek onze reizen in Tanzania
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië