fbpx Zuiderhuis - Skadarmeer, Lovcen Nationaal Park en de baai van Kotor

Montenegro

Skadarmeer, Lovcen Nationaal Park en de baai van Kotor

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandelreis vanuit drie hotels
idyllisch gelegen charmehotels
logeren aan de wondermooie Baai van Kotor

Logeren met charme. Waar de Balkanbergen de Adriatische Zee ontmoeten.

De Dinarische Alpen strekken zich als een lange keten van kalksteenpieken uit langs de hele Adriatische kust. Daar waar het gesteente en de zee elkaar raken ontstaan prachtige taferelen. Nergens langs de 650 kilometer lange rotskust is de ontmoeting zo fraai als Montenegro. De pieken rijzen hier hoger uit zee op dan waar ook. Ook het immense fjord van Kotor verleent de bergen een extra dimensie. De combinatie van ruige bergen, romantische kusten en een vleugje cultuur maakt deze reis uniek.

Vanuit drie hotels trekt u er te voet op uit. Het eerste hotel is gelegen aan het meer van Skadar. Het uitzicht dat je hier hebt aan het meer, is totaal verschillend dan bij de twee andere hotels. Je logeert in een oud stadje, dat pal op de oude handelsroute van Montenegro ligt.

Tijdens de 2 dagen dat je hier verblijft, maak je 2 verschillende wandelingen. Na een boottocht over het meer, wandel je terug naar het hotel. De andere wandeling brengt je naar Obod Cave, dat aan de monding van de rivier Rijeka Crnojevica ligt.

Het tweede hotel ligt in vogelvlucht slechts 6 kilometer van zee, maar op een hoogte van ruim 1200 meter treft u een heel andere wereld aan. Het hotel ligt in een klein dorp midden in de beukenbossen van Nationaal Park Lovcen. Omdat dit gebied op de grens tussen de mediterrane en de alpiene klimaatzones ligt, is de fauna en flora enorm divers. De stilte van de bossen en de bergen is overweldigend. ’s Nachts klinkt alleen het geroep van de uilen.

Maar meer nog is de streek relevant in het verhaal van de geschiedenis van Montenegro, een land waarvan de meeste mensen tot voor kort het bestaan nog niet konden vermoeden. De wortels van de Montenegrijnse stammen liggen hier in deze bergen, waar zij zich eeuwen verscholen hielden voor de oprukkende Ottomaanse troepen. U wandelt hier naar de hoogste top, waarop het mausoleum van Njegos staat, ’s lands grootste heerser en prins-bisschop. U komt ook in de historische hoofdstad Cetinje. Hier kunt u in de vele musea en paleizen een en ander proeven van het oude Montenegro.

Vanaf de bergpas Krstac kijk je uit over de baai van Kotor, misschien wel de mooiste baai aan de Adriatische Zee. Je ziet het water en de omringende rotspartijen , die gezamenlijk Europa’s meest zuidelijke fjord vormen. De hele baai is om zowel cultureel-historische als landschappelijke redenen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Het derde hotel ligt aan de boorden van de baai van Kotor, aan een met palmen geflankeerde boulevard in het charmante 16e-eeuwse stadje Perast. Vanuit Perast gaat u eenmaal per taxi de hoogte in om een zeer panoramische wandeling naar beneden te maken. Een andere keer steekt u per bootje de baai over, waarbij u de mooie kerk op het eiland midden in het fjord bezoekt. U kunt ook wandelen aan de overzijde, over de berg Vrmac naar Kotor, naar waar het fjord vernoemt is. Het is een zeer authentieke ommuurde hoofdstad van de Boka met zijn kasteel, naar waar het fjord vernoemd is.

Sinds de vreedzame afsplitsing van (de restanten van) Joegoslavië in 2006, richt Montenegro zich op het westen. Vol trots profileert het land zich als nieuwe wandelbestemming voor avontuurlijke reizigers!

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €832

Beschikbare periodes

01 mei 2023 > 31 okt 2023
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €832

Beschikbare periodes

28 sep 2023 > 05 okt 2023
29 sep 2023 > 06 okt 2023
30 sep 2023 > 07 okt 2023

'Boek nu' om alle beschikbare data te bekijken.
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
Reizen in Montenegro
Hoewel Montenegro aan de Adriatische zee ligt is het vooral een bergland. Meer dan de helft van de oppervlakte van dit kleine Balkanlandje ligt immers boven de duizend meter.
Ontdek onze reizen in Montenegro
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië