Kenia

Mount Kenya, Samburu & Safari

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Benny Verberck Lees meer
Beklimming in groep van Mount Kenya
Spot de Big Five en de Samburu Special Five op safari
Met Samburu-krijgers op stap door het ruige noorden van Kenia

Tijdens deze begeleide groepsreis ruil je de platgelopen paden voor een bijzonder avontuur vol verrassende ontmoetingen: met de Samburu van Losiola, met enkele van de meest bedreigde diersoorten ter wereld tijdens de safari’s en met jezelf op weg naar de piek van Mount Kenya.

De semi-nomadische levensstijl van de weelderig versierde Samburu-krijgers spreekt tot de verbeelding. Het hele jaar door trekken ze rond, op zoek naar water en verse graslanden voor hun vee. Samen met deze onverschrokken krijgers maak je unieke wandelingen in het Losiola Escarpment dat spectaculaire uitzichten biedt op de Grote Slenkvallei. Het charmante stadje Maralal is een smeltkroes van verschillende Keniaanse culturen. Je ziet er zowel traditioneel geklede Pokot, Turkana en Samburu, als in jeans en hemd geklede Kenianen uit de rest van Kenia. Allen zijn ze op zoek naar opportuniteiten in het ruigere noorden. ‘Toeristen’ kom je hier amper nog tegen.

Samburu National Reserve en Ol Pejeta Conservancy maken geen deel uit van het standaard safaricircuit. Deze parels van het noorden worden minder vaak bezocht dan Maasai Mara en Amboseli National Park, maar laat dat nu net deel van de charme zijn! De droge, woeste landschappen in de naast elkaar gelegen reservaten Samburu en Buffalo Springs worden gescheiden door de Ewaso Nyiro-rivier, een levensader in het droge noorden. Naast leeuwen, cheetahs, luipaarden, krokodillen en olifanten vind je hier ook de ‘Samburu Special Five’: de netgiraf, de grevy-zebra, de Somalische struisvogel, de beisa-oryx en de girafantilope. Je vervolledigt het Plaatje in Ol Pejeta Conservancy. Zowel witte als zwarte neushoorns zijn hier een garantie, maar ook buffels, olifanten, leeuwen en cheeta kan je hier spotten. Ol Pejeta is bovendien de thuishaven van de laatste twee noordelijke witte neushoorns ter wereld. Een bijzondere ontmoeting!

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze reis is de beklimming van Mount Kenya, de tweede hoogste berg van Afrika. Deze stratovulkaan heeft een speciale betekenis voor verschillende Keniaanse volkeren. Volgens de Kikuyu- en de Embu-traditie is de berg de troon op aarde van hun God, Ngai. De Maasai geloven dat hun voorvaderen in het begin der tijden via deze berg naar de aarde kwamen. In het kielzog van onze ervaren Vlaamse berggids trek je tijdens deze zesdaagse beklimming naar Point Lenana (4985m), de hoogste piek van Mount Kenya die al wandelend te bereiken is. Dichtbegroeid woud, alpiene bamboe, reuzenlobelia’s tot zelfs sneeuw. Je vindt het hier allemaal, op een boogscheut van de evenaar!

Lees meer
Wandelniveau i
Beschikbare data
25 sep 2021 > 10 okt 2021
14 dagen - €4550
GEGARANDEERD
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Reizen in Kenia

Kenia doet velen onder ons denken aan safari’s. In het Oost-Afrikaanse land liggen enkele van ’s werelds bekendste wildparken, zoals de Maasai Mara en Amboseli. Ook minder bekende parken hebben elk hun troeven: bewonder unieke diersoorten in het ruigere Samburu National Reserve, ga op zoek naar de zwarte neushoorn in Ol Pejeta of de boomklimmende leeuwen in Nakuru National Park.

Wie de natuur graag actief beleeft, kan kiezen voor wandelingen op de Maasaivlakten, safariwandelingen in kleine reservaten of een fietstocht door Hell’s Gate National Park. Ook kan je raften op de Tana-rivier, snorkelen of duiken in de Indische Oceaan of de Mount Longonot beklimmen. Nog niet genoeg? Wat dacht je dan van de 5199 meter hoge Mount Kenya?

Tijdens je reis krijg je de kans om kennis te maken met het échte Kenia. Ontdek hoe traditie en moderniteit hun plaats vinden in het leven van de kleurrijke Maasai en Samburu en kom meer te weten over het lokale leven in de wijken van Naivasha. Maak een stadswandeling in Nairobi met voormalige straatjongens of verblijf een nachtje op Josphats boerderij op het platteland. Échte ontmoetingen met wederzijds respect staan hier telkens centraal.

 

Ontdek onze reizen in Kenia
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania