Op zoek naar iets?

Rheinsteig

DUITSLAND - Rheinsteig, langs de romantische Rijn - 8 of 5 dagen

{{statusText}}

vanaf €339

  • individuele wandelreis langs Werelderfgoed in het Midden-Rijndal
  • Loreley en waterburcht Pfalzgrabenstein
  • 8-daagse (Rüdesheim - Koblenz) of 5-daagse (Rüdesheim - St. Goarshausen)

  8-daagse of 5-daagse individuele wandelreis Rheinsteig, langs de romantische Rijn

  De Rheinsteig, een individuele wandelvakantie langs het romantische deel van de Rijn in het bovenste Midden-Rijndal. Langs UNESCO Werelderfgoed, zowel op het gebied van landschap als de kastelen. 

  Wandel langs ruwe rotsformaties in het hogere Midden-Rijndal, langs het UNESCO Werelderfgoed en glooiende wijngaarden in de Rheingau. De route kreeg het Duits wandelkeurmerk Premiumroute. 
  De Rheinsteig verbindt Midden-Europese cultuurgeschiedenis, Rijnromantiek en traditionele wijngebieden met elkaar. De Rheinsteig behoort tot één van de mooiste lange afstandswandelroutes van Duitsland. De route volgt het Rijndal en aangezien daar de bus-, trein- en bootverbindingen bijzonder goed zijn, is het zeer geschikt voor wandelaars. U volgt steeds het Rijndal, over smalle paden, de heuvels op en neer en de bosrijke zijdalen doorkruisend, waarbij u telkens weer wordt beloond met prachtige uitzichten over de met druiven begroeide hellingen, kastelen op de heuveltoppen en de romantische Rijn in de diepte. 

  De Rheinsteig, een “Top Trail of Germany”, biedt tussen Koblenz en Rüdesheim in het Midden-Rijndal het mooiste van de tocht. Vanaf Kaub kan men de midden in de Rijn gelegen waterburcht “Pfalzgrafenstein” bezoeken. In het Loreley-bezoekerscentrum kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van het Rijndal. 

  Logies en praktisch:

  • je verblijft in verzorgde kamers in hotels of pensions in formule kamer met ontbijt
  • reizen doe je met eigen vervoer of trein
  • de laatste dag is terugtocht mogelijk met bus, trein of per boot

  Ontdek zeker ook onze andere individuele reizen in Duitsland. 

  Stel zelf je groep samen

  Dit wandelprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

  Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Aankomst in het logies in het oude, charmante wijnstadje Rüdesheim, omringd door wijngaarden. De Romeinen deden hier al aan wijnbouw. Het stadje pronkt met mooie vakwerkhuizen. Slenter hier zeker door de wereldberoemde 'Drosselgasse'. Degusteer hier een frisse riesling uit de regio of een robijnrode spätburgunder van de Assmannshäuser Höllenberg. Of probeer de beroemde drank Asbach.

  Dag 2

  Rüdesheim - Lorch

  Vandaag bedwing je de eerste helling van het Midden-Rijndal en geniet je van het adembenemend panorama. Voorbij het jachtslot Niederwald wandel je naar Assmanshausen, bekend om zijn excellente rode wijn en mooie vakwerkhuizen. Slaapplaats Lorch staat ook bekend om zijn vakwerkhuisjes en goede wijn.
  5,5 uur; 21km; 660m klimmen en 680m dalen

  Dag 3

  Lorch - Dörscheid/Kaub

  Op afwisselende wegen langs de hellingen met fantastische uitzichten over het Rijndal wandel je naar het historische scheepsvaartdorpje Kaub of over de heuvels naar Dörscheid. Burchtruïne Nollig, burcht Gutenfels en als pronkstuk de imposante waterburcht Pfalzgrabenstein, op een eiland in de Rijn gelegen, maken de tocht tot een echte belevenis. Vandaag is de kortste etappe. Dit geeft je op het einde van de wandeling de gelegenheid Pfalzgrafenstein te bezoeken.
  4 - 4,5 uur; 13km; 460m klimmen en 460m dalen

  Dag 4

  Dörscheid/Kaub - St. Goarshausen of omgeving

  Het hoogtepunt van de dag zijn de rotsen van de Loreley. Op deze mythische plaats liet een mooie jonkvrouw met haar gezangen vele schepen zinken. Een prachtige afsluiter van de dag is het uitzichtspunt op de drie burchten Katz, Maus en Rheinfels.
  6 uur; 19km; 590m klimmen en 620m dalen

  Dag 5

  St. Goarshausen of omgeving - Kamp-Bornhofen

  Einde van het 5-daagse programma.

  Je wandelt via de Filsener Lay, één van de mooiste beschermde natuurgebieden van de regio. De burchten Liebenstein en Sterrenberg, de "vijandige broeders", begeleiden je verder naar het volgende wijndorpje.
  6 uur; 21km; 690m klimmen en 700m dalen

  Dag 6

  Kamp-Bornhofen - Braubach

  Op je route tref je de burcht Liebeneck, de Dinkelholder Mühlen en de impressionante Marksburg. Neem zeker je tijd als je deze zeer goed bewaarde burcht wenst te bezoeken. Het wijndorpje Braubach begroet je met zijn stadsmuur en talrijke vakwerkgebouwen.
  5,5 uur; 17km; 620m klimmen en 620m dalen

  Dag 7

  Braubach - Koblenz

  Op de laatste wandeldag wachten je nog talrijke hoogtepunten: burchten, natuurgebieden, bossen en het bloeiende Bienhorndal. De avontuurlijke Ruppertskloof is een topper! Je steekt de Rijn over via de indrukwekkende Pfaffendorferbrug. De wandeling eindigt aan de Deutsche Eck in Koblenz, waar de Moezel uitmondt in de Rijn.
  5,5 uur; 20km; 690m klimmen en 680m dalen

  Dag 8

  Vertrek

  Na het ontbijt kies je hoe je terug naar het eerste hotel reist om de wagen op te halen. Om in de sfeer te blijven, raden wij aan dit per boot te doen.

  Periode

  Dagelijks vertrek mogelijk van 04/04/20 t.e.m.10/10/20 en van 03/04/21 t.e.m. 10/10/21.

  • Laagseizoen: 03/04 – 02/05 en 27/09 – 10/10
  • Middenseizoen: 03/05 – 06/06 en 16/08 – 05/09
  • Hoogseizoen:  07/06 – 15/08 en 06/09 – 26/09

  Prijzen

  • Laagseizoen: Vanaf € 569 (8-daagse) / € 339 (5-daagse) per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)
  • Middenseizoen: Vanaf € 629 (8-daagse) / € 369 (5-daagse) per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)
  • Hoogseizoen: Vanaf € 659 (8-daagse) / € 399 (5-daagse) per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)

  Nota

  Optioneel:

  • Single supplement: € 195
  • Korting kinderen op kamer bij volwassenen
  • Extra nacht(en)
   • Rüdesheim
   • Koblenz

  Meer details en prijzen vind je bij 'Praktisch'.

  Aantal dagen

  8, 6 wandeldagen / 5, 3 wandeldagen.

  Afspraak

  Het eerste logies in Rüdesheim.

  Bagage

  Met transport van bagage.

  Deelnemers

  Min. 1.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via e-mail indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Logies

  Kamer en ontbijt in hotels en pensions.

  Niveau

  5-6 uur wandelen, hoogteverschillen tot 700 meter klimmen en dalen.
  De meeste wandeldagen kunnen worden ingekort met bus, trein of boot.

  Situering

  In Rijnland-Pfalz, tussen Koblenz en Mainz, in het bovenste Midden-Rijndal.

  Vervoer

  Eigen wagen via Aken en Koblenz naar Rüdesheim.
  Voor de terugweg van het laatste hotel naar het eerste hotel waar de wagen staat, raden wij aan per boot te varen om in de gepaste sfeer te blijven.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  1/06/2020