Op zoek naar iets?

Ontdek Costa Rica met ZuiDERHuiS Jongerenreizen

Rondreis langs de vulkanen van Centraal-Amerika

Tijdens deze indrukwekkende 14-daagse rondreis combineren we de natuur, stranden, vulkanen en Spaanse koloniale steden van de prachtige landen Costa Rica en Nicaragua. Centraal-Amerika is ontstaan door verschuivingen van aardschollen en vulkanische activiteit, en tijdens deze reis ontdekken we meermaals daarvan het bewijs.  We beginnen in het glooiende landschap van suikerriet- en koffieplantages in Costa Rica. We wandelen naar een oude lavastroom van de jongste vulkaan van het land, de perfect gevormde Arenal, die schitterend afsteekt tegen het smaragdgroene regenwoud en nog steeds donderende geluiden maakt. Maar ook de uitgedoofde krater van Cerro Chato en de 70 meter hoge waterval vormen een spectaculair uitzicht in de jungle. We vervolgen onze reis in het magische nevelwoud van Monteverde, waar je een van de meest fantastische natuurgebieden van Centraal-Amerika vindt met varens, mossen en orchideeën. Tijdens een wandeling in het Santa Elena Reservaat hopen we de Quetzal te spotten, de iconische rood-groene vogel met een staart van een meter lang. Tijdens een canopy tour vlieg je langs de enorme bomen, of je kunt kiezen om via suspensiebruggen door de boomtoppen te wandelen. 

De eilanden van Nicaragua

In het prachtige natuurgebied Parque Nacional Rincon de la Vieja houden we onze ogen open voor drie soorten apen: het neusbeertje, de agouti en de luiaard. We bezoeken een verborgen waterval, lopen om kokende modder en fumarolen heen, terwijl kleurrijke toekans en papgaaien hoog boven ons vliegen. Daarna verlaten we Costa Rica om Nicaragua te ontdekken. Een ferry brengt ons naar Ometepe-eiland in het enorme Nicaraguameer. We overnachten bij de vriendelijke bevolking, zien machtige vulkanen en bezoeken de prachtige zandstranden. Eindigen doen we bij Oja de Agua, twee natuurlijke zwembaden in tropische vegetatie, en dan is het relaxen op het zandstrand van Santo Domingo.

Met een sandboard de vulkaan af

Nu mogen de handen uit de mouwen. In de authentieke sigarenfabriek van Doña Elba volgen we een workshop om sigaren te rollen, om vervolgens in San Juan de Oriente volgens eeuwenoude traditie te gaan pottenbakken. De vulkaan Momotombo liet in 1606 de voormalige hoofdstad van Nicaragua, Léon Viejo, volledig onder lava verdwijnen. We bezoeken de ruïnes van deze stad die op de Unesco-Werelderfgoedlijst staat. In het nieuwe Léon, waar de bevolking na de uitbarsting naartoe verhuisde, staat de grootste kathedraal van Zuid-Amerika, omringd door kleurrijke straten en patio’s versierd met bloemen. Vervolgens beklimmen we de ‘zwarte heuvel’, de actieve vulkaan Cerro Negro. Voor de afdaling heb je de keuze tussen wandelen of op een sandboard stappen om over het zand naar beneden te surfen! We sluiten deze ongelofelijke reis af op het geweldig uitgestrekte strand van Playa Poneloya, waar kokospalmen, de rustige zee en de zon ons helpen ontspannen. Let’s go surfing!