Op zoek naar iets?

wandelreizen individueel julische alpen slovenie bergen

SLOVENIË WANDELREIZEN

Wandelen in de Julische Alpen

Met meer dan 300 zonnedagen per jaar is Slovenië één van de zonnigste berggebieden in Europa. De vrij onbekende en nagenoeg ongerepte Julische Alpen, vlakbij de Italiaanse en Oostenrijkse grens, zijn ideaal voor een verrassende stapvakantie onder de zon. Hoge toppen rijzen op achter het bekende meer van Bled. Een niet al te zware huttentocht brengt je langs de hoogste top van het land, Triglav. Deze relatief makkelijke huttentocht is ideaal als eerste kennismaking met een dergelijke tocht. In de Socavallei rond het stadje Kobarid sta je oog in oog met het verleden. Deze idyllische berglandschappen waren 100 jaar geleden het decor voor een heftige strijd tijdens de Eerste Wereldoorlog. De vallei vormde de frontlinie tussen de Oostenrijks-Hongaarse en de Italiaanse troepen tussen 1915 en 1917. Tijdens de wandelingen in groep of individueel kom je meer te weten over dit stukje geschiedenis.

Originele gezinsvakanties in Slovenië

De Julische Alpen zijn ook ideaal voor een actieve en avontuurlijke vakantie met het hele gezin. In internationale groep en onder professionele begeleiding trek je er dagelijks op uit voor een andere activiteit: rafting en kajakken op de Socarivier, canyoning, klimmen, wandelen en mountainbiken in een indrukwekkend Alpenpanorama met toppen tot boven 2500 meter. Liever een rustige wandelreis voor het hele gezin?
De Steiner Alpen ontdek je vanuit een authentieke, ecologische boerderij. Heel de familie maakt kennis met het plattelandsleven van Slovenië en af en toe trek je eropuit voor een stevige wandeling. ’s Avonds barbecue je rond het kampvuur en overdag plons je in de nabijgelegen zwemvijver. In groep met andere gezinnen, of individueel: aan jou de keuze!

Slovenië is qua oppervlakte een land waar alles snel bereikbaar is. Bij alle reizen kan je de jonge, gezellige en sfeervolle hoofdstad Ljubljana bezoeken: de 'groene hoofdstad van Europa 2016'.

  • {{activeFilter.DisplayName}}

{{totalFacetCount}} {{totalFacetCount == 1 ? "reis" : "reizen"}}

Thema
Categorieën
Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Zuiderhuis reisblog

IJsland legt drones aan de ketting

drones op ijsland
Geplaatst 18/04/2018
Drones zijn een godsgeschenk voor natuurfotografen. Voor de lokale bevolking vormen ze echter vaak een bron van ergernis...

Prachtige beelden uit Zuid-Afrika en Namibië

Noord Namibië
Geplaatst 06/04/2018
Koen zette alle presentaties op YouTube zodat ook wie er uiteindelijk niet bij was alsnog...

Je bent jong en je wil wat

Ga mee met twintigers en dertigers op groepsreis
Geplaatst 04/04/2018
Ach, jong zijn, het is geen kwestie van leeftijd maar een zaak van het hart...