Op zoek naar iets?

SRI LANKA - Actieve gezinsreis - 15 dagen

{{statusText}}

vanaf €995

  • individuele rondreis met privé-wagen en Engelssprekende chauffeur
  • leuke activiteiten voor het hele gezin
  • ontdek de bijzondere cultuur en geniet van de mooiste stranden

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute, samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan eenvoudig op maat worden aangepast.

  Sri Lanka is meer dan alleen maar hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. Deze route doet uiteraard de mooiste exotische plekjes aan, maar je hebt we ook oog voor de bijzondere cultuur.

  We opteren voor gevarieerde activiteiten die leuk zijn voor zowel ouders als kinderen van alle leeftijden.

  Je geniet van wandelingen in de natuur en fietstochten langs tempels, je spot wilde dieren op safari, je komt met de trein langs de pittoreske theeplantages. Je maakt ook kennis met het dagelijks leven in sfeervolle dorpjes en je laat de adrenaline de vrije loop tijdens een raftingexcursie.

  Om af te sluiten spendeer je enkele dagen aan de mooiste stranden van Sri Lanka, waar je kunt surfen, snorkelen of gewoon kunt genieten.

  Deze reis is eenvoudig te combineren met een verlenging op de Malediven.
  Dag 1

  Luchthaven – Negombo

  Bij aankomst in Colombo/Negombo luchthaven verwelkoming door de lokale agent.

  Transfer naar het eerste hotel in Negombo.
  In de namiddag kan je een fietstocht maken. Dit geeft je de kans om de eeuwenoude visserscultuur te ontdekken. Langs de typische dorpjes zie je hoe vissers hun boten aan land halen, netten leegmaken en de vis schoonmaken. Je kan genieten van deze tocht langs de kust, terwijl de zon langzaam ondergaat langs de met kokosnootbomen bezaaide horizon.

  Dag 2

  Negombo

  Vandaag ga je zelf vissen in de Negombo lagune.
  Je vaart op een kleine charmante boot, terwijl je vissen zoals zeebarbeel en haring aan je haak probeert te lokken.

  Overnachting in Negombo

  Dag 3

  Wilpattu - Anuradhapura

  Onderweg naar Anuradhapura bezoek je Wilpattu National park. Wilpattu betekent 'natuurlijke meren' in Singhalees en die tref je er dan ook volop aan in deze jungleachtige omgeving. Daardoor is het een verblijfplaats voor trekvogels. Verder kan je er meer dan 30 zoogdieren (waaronder het luipaard) in hun natuurlijke habitat bewonderen.

  Bezoek aan Anuradhapura. Dit was meer dan duizend jaar de hoofdstad van het eiland. Vele tientallen koningen hebben hier hun sporen nagelaten in de vorm van magnifieke bouwwerken. Bezoek aan o.a de Bo-boom, waaronder Boeddha volgens de legende de verlichting ontving.

  Overnachting in Anuradhapura

  Dag 4-6

  Mihintale - Trincomalee

  In de voormiddag bezoek je de oude kloosterstad Mihintale, waar de monnik Mahinda voor het eerst het Boeddhisme predikte op het eiland en de toenmalige koning bekeerde. Hier vind je kloosterruïnes; een stevige klim brengt je naar de tempel op de heuveltop. Het uitzicht is er adembenemend.

  De volgende dagen verblijf je in Trincomalee.
  De witgele zandstranden behoren tot de mooiste stranden van Sri Lanka. Je kunt hier naar hartenlust zwemmen, snorkelen, duiken en walviskijken.

  Maar er zijn ook voldoende leuke activiteiten en bezienswaardigheden:

  Pigeon Island.  Dit nationaal park om 1 km van de kust van Trincomalee heeft één van de mooiste koraalriffen in het land.  De perfecte plaats om te duiken of snorkelen.

  Warmwaterbronnen. Tussen de 7 bronnen, vindt je nog oude ruïnes van een boeddhistisch klooster. Geniet in dit unieke kader van het warme water met zijn genezende krachten.

  Fort Frederick. Dit is het oudste Nederlandse fort in Sri Lanka. Vlakbij Fort Frederick ligt de Hindoetempel Koneswaran, ook het bezichtigen waard.

  Dag 7

  Hiriwaduna - Sigiriya

  Vandaag reis je verder naar Sigiriya.  In de voormiddag wandel je door een typisch Singalees dorp.  Hier geniet je de gastvrijheid van de plaatselijke boeren. Jullie plukken groenten en kruiden om samen op traditionele manier te koken. Je vervolgt de weg door het bos. In Hiriwaduna kan je een fiets- of een boottocht ondernemen.

  De reusachtige rots van Sigiriya, de Leeuwenrots genaamd, is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van het eiland. Deze vrijstaande, majestueuze rots met loodrechte wanden van meer dan 200 meter lijkt uit het niks op te duiken in de omringende vlakte. In de 5de eeuw koos Koning Kassapa de top als locatie voor zijn nieuw paleis, een aards paradijs met schitterende paviljoenen, tuinen en baden. De rots was bezet met een reusachtige leeuwenkop en klauwen, waarvan nu enkel nog de klauwen resten. Halfweg naar de top zijn er de wereldberoemde "Dames van Sigiriya", eeuwenoude en goedbewaarde fresco's van de halfnaakte hofcourtisanes aan het hof van Kassapa. Vanaf de top zie je waarom Kassapa deze unieke locatie heeft gekozen.

  Overnachting in Sigiriya

  Dag 8

  Polonnaruwa - Minneriya

  Na het ontbijt naar Polonnaruwa, de tweede grootste hoofdstad in de oude geschiedenis van Sri Lanka. Hoewel haar glorietijd slechts enkele eeuwen heeft geduurd, zijn er uit deze relatief korte periode enkele pareltjes van boeddhistische kunst en architectuur bewaard gebleven. Je bezoekt de tempelruïnes per fiets. Ideaal om op eigen tempo de mooiste bezienswaardigheden te bewonderen

  In de namiddag staat een jeepsafari in Minneriya national park op het programma: een prachtig stukje natuur met vele wilde dieren (zoals allerlei soorten herten, luipaarden, olifanten).

  Overnachting in Sigiriya

  Dag 9

  Dambulla – Matale - Kandy

  Verder bezoek je ook de kruidentuin in Matale. Hier vind je kruiden als kaneel, zwarte peper, nootmuskaat, vanille en kardemom. En dit zowel in de natuurlijke vorm als in olie en crèmes, die gebruikt worden in Ayurvedische behandelingen.

  In Kandy brengt je chauffeur je naar de Tempel van de Tand, hét religieus centrum van Sri Lanka. Hier wordt de tand van Boeddha bewaard, een van de heiligste voorwerpen van het boeddhisme. Onder andere om deze reden trekt deze tempel pelgrims vanuit alle uithoeken van Azië aan.

  's Avonds is er een traditionele dans en drum show van de "Kandyan Dancers".

  Overnachting in Kandy

  Dag 10

  Kithulgala - Nuwara Eliya

  Na het ontbijt, vertrekken we naar Kitulgala per trein, onze uitvalsbasis voor een spetterend rafting-avontuur!  

  In de late namiddag zetten we koers richting Nuwara Eliya, verscholen in de bergen en gelegen op zo'n 2000m.  Met zijn country-style huizen, herbergen en mooie tuinen ademt de "stad van het licht" de typisch Engelse sfeer van weleer uit.  De streek is echter vooral bekend omwille van zijn vele theeplantages. We bezoeken een theeplantage en -fabriek en komen er alles te weten over het cultiveren van de wereldbefaamde ‘ceylon thee’. We maken ook tijd om het centrum met zijn typische bazaar te verkennen.

  Overnachting in Nuwara Eliya

  Dag 11

  Ella

  Vandaag kan je kiezen tussen verschillende activiteiten in Ella:
  natuurwandeling of avontuurlijke trekking aan de Warakara waterval, begeleide meditatie aan de Polgahaamuna waterval of bird watching in de jungle.

  Overnachting in Ella

  Dag 12

  Yala

  Vandaag ga je op safari in het nationaal park van Yala: wilde olifanten, buffalo's, luipaarden, beren, herten, krokodillen en tal van vogelsoorten, ...  
  In onze 4X4 beleef je alweer een unieke ervaring. Het zuidoosten van het park is bovendien gezegend met een prachtige kustlijn, met ongerepte stranden, prachtige zandduinen en unieke lagunes.

  Overnachting in Yala in een boomhut

  Dag 13-14

  Yala - Hikkaduwa

  De 2 volgende nachten verblijf je in Hikkaduwa, een klein stadje aan zee. Dit is de ideale plaats om jouw surfkunsten te ontdekken of aan te scherpen.

  Je reist langs Galle, dat op de World Heritage lijst staat, is de meest Hollandse stad in Sri Lanka. Deze oude vestingstad is een bezoek meer dan waard. Je bezoekt o.m. het Hollandse fort en de vestingmuren die het oude centrum omcirkelen.

  Overnachtingen in Hikkaduwa

  Dag 15

  Terugvlucht

  Onderweg naar de luchthaven bezoek je een schildpaddenfarm, waar je gegarandeerd van dichtbij in contact komt met de meest geliefde zeedieren.

  Vlucht terug naar België

  Periode

  Afreis dagelijks mogelijk.

  Prijzen

  Prijzen tot 30/4/2020

  € 1160 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  €  995 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers)

  Prijzen tot 31/10/2020

  € 1495 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  € 1275 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers)

  Nota

  Hoogseizoen supplement van toepassing 20/12 - 31/01

  Aard van de reis

  Sri Lanka is de ideale bestemming voor een actieve gezinsreis. Gevarieerd, authentiek en perfect bereisbaar. Het bundelt een exotische kuststreek met schitterende groene natuur in het binnenland. De bijzondere cultuur is ook het ontdekken meer dan waard.

  Indien gewenst kan het programma nog meer kindgericht worden ingevuld (aangepast per leeftijd of interesses).

  Begeleiding

  Deze reis verloopt volledig individueel. Je reist per privé-wagen met een lokale chauffeur. Hij regelt vlot alle praktische zaken en brengt jullie dagelijks op jouw bestemming, maar hij is geen gids die een omstandige culturele uitleg verschaft over kunst, geschiedenis en religie. 

  Budget / geld

  De munteenheid van Sri Lanka is de Roepie (LKR). De meeste hotels, restaurants en winkels accepteren creditcards. In Sri Lanka kan je probleemloos geld afhalen aan een van de vele geldautomaten. Amerikaanse dollars (in kleine coupures) worden bijna overal aanvaard. Geld wisselen kan in bankkantoren en in grotere hotels.

  Let op!
  Niet inbegrepen in de basisprijs zijn de entreegelden tot de tempels en nationale parken, overige maaltijden, dranken, fooien en persoonlijke uitgaven. Richtprijs: 350 EUR per persoon (kinderen -12 jaar krijgen 50% korting)

  Datum reisfiche

  © ZuiDERHuiS Wereldreizen -19 oktober 2018

  Deelnemers

  Minimum 2 deelnemers.

  Documenten

  Een internationale reispas geldig tot minstens zes maanden na retour.

  Voor alle reizigers die vertrekken vanaf 1 januari 2012 is nu een visum verplicht. Het gaat om een ETA (Electronical Travel Authorisation) en deze kun je zelf online aanvragen ten laatste 1 week voor vertrek via de website www.eta.gov.lk.

  De online prijs is 35 USD per persoon, te betalen met creditcard. Bij aankomst op de luchthaven in Colombo 40 USD per persoon. Het toeristenvisum is 30 dagen geldig vanaf de uitgiftedatum.

  Fysiek

  Een doorsnee conditie volstaat.

  Gezondheid

  ZuiDERHuiS heeft geen medische bevoegdheid en mag zodoende geen medische adviezen verstrekken. Voor medisch advies verwijzen we naar het tropisch instituut waar je alle up to date informatie vindt www.itg.be - tel 03/247.64.02 - www.gezondheidspas.be. Ook op de website van buitenlandse zaken vind je deze informatie terug op www.diplomatie.be.

  Geen enkele vaccin is wettelijk verplicht maar inentingen tegen difertie, tetanus en polio zijn wel nodig. Tyfus en Hepatitis A/B zijn sterk aangeraden.

  Ook het nemen van malaria-tabletten is geen must maar wordt toch eventueel aangeraden (dit is uiteraard afhankelijk van uw reisroute). Contacteer hiervoor uw huisarts. Ook al beslis je in overleg met uw arts malaria-tabletten te nemen, toch is het best een aantal voorzorgsmaatregelen tegen muggenbeten in acht te nemen (muggenwerend middel, goed dekkende kleding van zonsondergang tot zonsopgang, muskietennet).

  Klimaat

  Sri Lanka geniet van een tropisch klimaat met afkoeling in het bergland. Door het bergmassief in het centrum van het land zijn er twee moessonperiodes: van november tot april in het noordoosten en van mei tot oktober in het zuidwesten. De moessonregens zijn niet hinderlijk en beperkt tot korte tropische buien. De meeste regen valt bij het wisselen van de moesson. De temperatuur blijft het hele jaar constant rond 30°C aan de kust en 25°C in het binnenland.

  Wegens de stevige branding wordt het beoefenen van watersporten en zwemmen in de zee van mei tot september afgeraden.

  Laat je niet afschrikken door de mogelijke kans op regen tijdens de moesson. Sri Lanka is een van de weinig landen ter wereld die het hele jaar door kan bereisd worden. Tijdens het regenseizoen is de invloed op het programma minimaal. Buien vallen meestal op een vast uur tijdens de dag en daarna kan het programma weer hervat worden.

  Leeftijdsadvies kinderen

  De reis richt zich naar actieve families met kinderen vanaf 7 à 8 tot 15 jaar. Maar ook jongere en oudere broers en zussen zijn welkom.  In dit geval kunnen we het programma aanpassen aan de leeftijd en de interesses van de kinderen.

  Logies

  Vermelde prijs is op basis van sfeervolle en comfortabele 3* hotels, steeds met eigen sanitair op de kamer (bad of douche en toilet).

  Een upgrade naar 4* hotels is mogelijk (op aanvraag). 

  Lokale tijd

  In Sri Lanka is het 3.5 uur later in de zomer, 4.5 uur later in de winter.

  Op maat

  Wens je een andere reisroute? Heb je meer of minder vakantiedagen te besteden? Onze reisspecialisten werken graag een à la carte programma uit. Neem contact met Zuiderhuis en we maken je een vrijblijvend reisvoorstel.

  Transport

  Alle transport gebeurt met een privé-voertuig met chauffeur.

  Vlucht

  Vanuit Brussel zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die goede verbindingen hebben naar Sri Lanka zodat u nagenoeg dagelijks kan vertrekken. 

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  21/11/2019