Op zoek naar iets?

wandeldag

Aardbeving Nepal 2015: Zuiderhuis reageert

Alle medewerkers van Zuiderhuis leven intens mee met de slachtoffers van de aardbeving die Nepal in 2015 getroffen heeft. Zowel onze medewerkers als reisleiders wensten al onze lokale partners en de lokale bevolking veel sterkte toe.

Maar we wouden méér doen dan onze steun betuigen. Daarom organiseerden we op zaterdag 9 mei een Zuiderhuis-wandeldag ten voordele van Shangrila Home. Lees hier alvast het verschenen artikel met de nodige informatie omtrent de dringende noden van het weeshuis.

Zet je beste beentje voor in Oostende

Tijdens de wandeldag maakten we een prachtige wandeling aan de kust van Oostende naar Bredene. Reisbegeleider Jean Pierre Rosseel stippelde speciaal voor de wandeldag een lus van 15 kilometer uit, over het strand en door duinen en duinbossen.

Opbrengsten voor Shangrila Home

Deelnemen deed je door minstens 25 euro over te schrijven op de rekening van het goed doel dat wij uitkozen. De opbrengsten van de Zuiderhuis-wandeldag gaan integraal naar het Shangrila Home in Nepal. Misschien bezocht je de voorbije jaren als Zuiderhuis-reiziger met ons dit weeshuis in Kathmandu, geleid door Vlaming Wim De Becker. Tijdens de wandeldag werkte iedereen van Zuiderhuis als vrijwilliger, er bleef dus geen euro achter bij in België.

Wandelen voor Nepal

Niet alleen de zon, maar meer dan honderd wandelaars waren op zaterdag 9 mei van de partij op het strand van Oostende voor de Nepal Wandeldag. Onder leiding van Zuiderhuis-reisbegeleider Jean Pierre Rosseel trokken we van Oostende richting Bredene.

Elke wandelaar doneerde minstens 25 euro voor het Shangrila Home in Kathmandu. Daarnaast deden ook heel wat Zuiderhuis-klanten die er niet bij konden zijn hun duit in het zakje.

We willen jullie allemaal hartelijk danken voor jullie steunbetuigingen aan alle inwoners van een van de mooiste landen van Azië!

Wat doen we ter plaatse?

De medewerkers van onze lokale agent bezochten ondertussen de meeste trekkingsgebieden om er een beeld te krijgen van de schade en de mogelijkheid om er met toeristen rond te trekken. Verder zijn ze heel erg actief op het terrein om de mensen in de getroffen gebieden te helpen.  Huizen en ziekenhuizen worden aan een sneltreinvaart heropgebouwd en wegen worden hersteld waar nodig.  De mensen van ons lokaal team zorgen er mee voor dat water, eten en medische verzorging nu ook de meest afgelegen gebieden bereiken. Een pluim voor Jagat en zijn team!

Waarom is het belangrijk dat we naar Nepal blijven reizen?

Het toerisme helpt locals, gidsen, koks en dragers aan een levensnoodzakelijk inkomen. Voor hen is het van groot belang dat toeristen en reizigers meer dan ooit Nepal bezoeken. Meer dan een miljoen Nepalezen verdienen hun brood met toerisme en hebben vandaag grote kosten om hun huizen te herstellen of herop te bouwen.
 
Uiteraard volgt Zuiderhuis dergelijke situaties altijd op de voet. We blijven verantwoord omgaan met de organisatie van onze reizen. De veiligheid voor onze reizigers en de mensen ter plaatse staat daarbij voorop.