Op zoek naar iets?

Victoria Falls

ZIMBABWE - Victoria Falls XXL - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €2390

  • individuele reis naar de machtige Victoria watervallen
  • combineer wildlife, geschiedenis, natuurpracht en actie op een unieke locatie
  • proef van Zimbabwe, Zambia én Botswana zonder van hotel te veranderen 

  Victoria Falls XXL!

  Victoria Falls XXL!

  Vic Falls verwent de reiziger met een hoogstaand en verscheiden aanbod. De stad wordt in de eerste plaats geassocieerd met de spectaculaire Victoria Falls. De watervallen, die zich over 1,7 kilometer uitstrekken langs de grens tussen Zimbabwe en Zambia, worden beschouwd als een van de 7 ‘Natural Wonders of the World’ en zijn opgelijst als UNESCO World Heritage Site. Ze zijn 2 keer zo groot als de Niagara watervallen en in het regensiezoen stroomt er in één minuut evenveel water over de rand als het totale waterverbruik van Johannesburg gedurende 2 dagen. Of voor de cijferliefhebbers: 750.000 m³ water per minuut!

  Daar blijft het echter niet bij. Het is moeilijk je een completere Afrikaanse bestemming in te beelden dan ‘Vic’. Vic Falls verwent immers zowel de reiziger die in stilte weet te genieten van koloniale grandeur, Engelse tuinen en sunset cruises met een gin tonic in de hand, als de adrenaline junk die constant op zoek is naar nieuwe uitdagingen. In het ‘Victoria Falls XXL’ programma is er ruimte voor beide. Je verblijft er 7 nachten in een lodge naar keuze en geniet er van een gevarieerd activiteitenaanbod: een helicoptervlucht over de watervallen, een sunsetcruise op de Zambezi, game drives en wandelsafari’s in Chobe en Zambezi National Park, een bezoek aan een traditioneel dorp, olifanten verzorgen in het Elephant Sanctuary, een hallucinante zwempartij in the ‘Devil’s Pool’, een historische ‘wandeling’ over de machtige Victoria Falls Bridge,...  Tijdens je verblijf doe je bovendien zowel het naburige Zambia als Botswana aan. Kortom een ‘short break’ die je van de eerste tot de laatste minuut zal beklijven.

  Aangezien de keuze aan hotels en activiteiten dermate groot en gevarieerd is, kan het voorgestelde pakket ‘Victoria Falls XXL’ op maat aangepast worden: meer of minder adrenaline, meer of minder ‘genieten’, meer of minder wildlife, andere hotels. Contacteer ons voor een voorstel op maat.



  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan op maat worden aangepast.

  Dag 1

  Aankomst in Victoria Falls

  Bij aankomst in de luchthaven word je opgehaald door de lokale vertegenwoordiger. Zij brengt je naar het hotel van je keuze. Na even op adem gekomen te zijn, brengt een lokale gids je omstreeks 16.00 uur naar ‘The Hide’. ‘The Hide’ is een schuilhut in de vorm van een termietenheuvel en bevindt zich net naast een waterpoel. De poel wordt bezocht door olifanten, kudu’s, impala’s, bavianen, zebra’s,... Met een beetje geluk zakt er een olifantenkudde naar de poel af en krijg je ze meteen vlak voor je lens. Een bijzondere ervaring... 
  Je overnacht de volgende 7 nachten in het hotel van je keuze. Er zijn verschillende mogelijkheden in alle prijscategorieën, gaande van het charmante, kleinschalige Phezulu of Bayete Lodge tot het in koloniale grandeur badende Victoria Falls Hotel met zicht op Victoria Falls Bridge (volpension). Voor de liefhebbers van elegante luxe in het midden van de natuur is er Elephant Camp of The Old Drift Lodge aan de oever van de Zambezi (beide all inclusive). Alle hotels hebben een zwembad en werden zorgvuldig door ons geselecteerd.

  Dag 2

  De machtige Zambezi en de Victoria Watervallen

  De ochtend vul je in met een activiteit naar keuze (exclusief) of breng je al luierend door in de tuin van het hotel. We raden de 13 of 25 minuten durende helicoptervlucht aan die over de Victoriawatervallen en de Upper Zambezi vliegt. Het uitzicht is simpelweg fenomenaal. 
  Op de middag staat er een 2 uur durende Zambezi cruise op het programma. Tijdens de lunch op de boot geniet je van de natuurpracht rondom je en ga je op zoek naar wild dat aan de oever de dorst komt lessen. Je vaart tegen een zacht tempo langs nijlpaarden en zonnebadende krokodillen, geniet van de vele prachtige watervogels en met een beetje geluk zelfs van badende olifanten. 
  Omstreeks 16.00 uur bezoek je de Victoria Falls langs de Zimbabwe-zijde. De watervallen kennen in de wereld hun gelijke niet. De uitzonderlijke combinatie van lengte, hoogte en debiet maakt van de Victoria Falls de grootste ter wereld. Een gids begeleidt je tijdens deze wandeling van 1,5 kilometer en geeft uitleg over dit wereldwonder. Tussen mei en augustus is watermassa zo geweldig dat je drijfnat wordt van de ‘Zambezi rain’. Voorzie een regenjasje of beschermende hoes voor je camera of geniet van de warme regen.

   

  Dag 3

  Te voet door Zambezi National park

  Bij het ochtendgloren word je opgepikt door een gespecialiseerde wandelgids. Vandaag krijg je immers de kans om Zambezi National Park te voet te verkennen. En dat is heel wat anders dan een traditionele game drive! Het gaat vandaag in de eerste plaats om de belevenis. Met een gewapende gids voor je, volg je een olifantenpad dat van de Zambezi diep de bush in leidt. Onderweg sta je letterlijk stil bij wat de natuur je die dag te bieden heeft. De gids leert je aan de hand van wat je tegenkomt te interpreteren wat er zich die ochtend of nacht op die plaats heeft afgespeeld. Aan de versheid van uitwerpselen en pootafdrukken zie je hoe lang geleden er een hyena, luipaard of olifant over dit pad liepen in welke richting ze uitgingen. En aan de richting van termietenheuvels of wevernesten lees je de windrichtingen af. Met een beetje geluk kom je zelfs echt oog in oog te staan met olifanten, buffels of leeuwen. Een niet te evenaren ervaring. Vertrouw op de gids die je duidelijke instructies zal geven en geniet van het moment! Ontbijten en lunchen doe je op een mooi plekje aan de rivier. Vandaag ben je alleen met de gids en word je niet gestoord door andere wagens. Wie durft kan zich zelfs aan een plons in de Zambezi wagen, in ondiep water wel te verstaan, want even verderop wachten krokodillen. Tijdens de wandelsafari leg je zo’n 8 kilometer af. Enige fitheid is dus vereist. Wie er zich liever niet aan waagt of jonger is dan 16, kan i.p.v. een wandelsafari een traditionele game drive maken.

  Dag 4

  Chief Mpisi en Georges Imbault

  Op ongeveer 20 kilometer van Victoria Falls bezoek je een authentiek Ndebele dorp. Hoewel de chef regelmatig groepen ontvangt, is dit een authentiek dorp dat bewoont wordt door een familie die hoofdzakelijk van de landbouw leeft. Je wordt er ondergedompeld in het rurale Zimbabwe, het leven van alle dag van de Zimbabwaan die ver van de toeristische hotspots leeft. Chef Mpisi staat aan het hoofd van een 5000 zielen tellende gemeenschap die zich over een groot gebied verspreid heeft. Deze gepassioneerde man deelt zijn bijzondere inzichten over een harmonieuze samenleving graag met zijn bezoekers. Een bijzondere ontmoeting die je niet onberoerd zal laten.
  Voor de huisgemaakte lunch verhuis je naar de township van Vic Falls. Een mama trakteert er je in haar huis op een zelfbereid buffet met enkele lokale specialiteiten. Het verloopt allemaal heel gemoedelijk en het is een mooie gelegenheid om het eens over koetjes en kalfjes in plaats van over buffels en buffeltjes te hebben: de kinderen, het leven, de uitdagingen, de toekomst,... Kortom een interessant gesprek tijdens een ontspannen en lekkere maaltijd.
  Na een korte siësta in het hotel word je naar her Victoria Falls Bridge Visitors Centre gebracht. Hier beleef je de geschiedenis van de bijzondere brug die 1905 in opdracht van Cecil Rhodes, de koloniale heerser over ‘Rhodesialand’, gebouwd werd. Je krijgt geen droge uiteenzetting voorgeschoteld, maar wel uitstekend acteerwerk van de inmiddels 140 jaar oude Georges Imbault, de Franse chief engineer, die de werken leidde. Het is Imbault zelf die je, nadat je je in een veiligheidsharnas hebt gehesen, meeneemt op een geleide ‘wandeling’ langs de zijkant van de brug. Boeiend en spectaculair en geschikt voor alle leeftijden!

   

  Dag 5

  Op stap met olifanten

  Na het ontbijt brengt de lokale gids je naar het Victoria Falls Wildlife Sanctuary. Hier worden onder meer 15 weesolifanten voorbereid op reïntroductie in de vrije natuur. Ze leven in een groot omheind park waar ze vrij rondlopen, maar de meesten van hen overnachten ‘s nachts nog in stallen. Op geregelde tijdstippen kunnen bezoekers kennismaken met de olifanten. Een wagen met lokale gids brengt hen naar de plaats waar de troep op dat ogenblik verblijft. Als je nog nooit een grote olifantenstier geknuffeld hebt, dan kan dat hier. Werkelijk impressionant! Na de knuffels en het fotomoment, kan je de dieren voederen. De meeste olifanten zijn met de hand grootgebracht. Je kan dus zonder gevaar contact hebben met deze machtige creaturen.
  Voor een ‘lunch with a view’ brengen we je naar ‘The Lookout Café’. The Lookout Café is gelegen op de rand van een klif en biedt een fantastisch zicht op de lower Zambezikloof. Niet alleen de lunch is er uitstekend – probeer de krokodilkebab! – ook de cocktails zijn er verrukkelijk.
  Je blijft zo lang je zelf wenst in The Lookout Café, want na de lunch zijn er geen activiteiten meer gepland. Het geeft je de gelegenheid om in het hotel even te bekomen van het programma van de voorbije week of te proeven van de vele activiteiten die The Lookout Café te bieden heeft. Dat zijn de zogenaamde ‘adrenalineactiviteiten’ zoals de ‘gorge swing’, white water rafting, the ‘flying fox’, een zipline over de kloof, bungee springen van de Victoria Falls of de meer familievriendelijke ‘canopy tour’. De ‘canopy tour’ kan al voor kinderen vanaf 6 jaar en leidt je langs 9 opeenvolgende kabelbanen langs de kloofwand van de Zambezi. Schitterende uitzichten gegarandeerd! We kunnen de activiteiten voor jou op voorhand boeken of je boekt ze ter plaatse indien er nog beschikbaarheid is.

   

  Dag 6

  Livingstone Island in Zambia

  De dag start met een nieuwe verkenning van de Victoria Falls, deze keer van de Zambiaanse kant. Je passeert dus eerst de landsgrens en brengt je paspoort mee. De Zambiaanse kant van de watervallen is de langste, 1,2 kilometer. Maar naar het einde van het droge seizoen toe, droogt hij nagenoeg volledig op en rest er een indrukwekkende canyon. Van maart tot augustus is de Zambiaanse kant echter één groot watergordijn met regenbogen. 
  Na het bezoek aan de watervallen word je met een klein motobootje naar Livingstone Island gebracht. Dit kleine eilandje ligt centraal op de rand van de watervallen. Het was vanop deze plaats dat Livingstone 182 jaar geleden voor het eerst kennismaakte met de watervallen, nadat hij er door de Ba Tonka in een prauw was heen gebracht. Je treedt dus letterlijk in zijn voetsporen. De rand van de watervallen ligt op nog geen 50 meter van je bijzondere picknickplaats. Al is het meer dan zomaar een picknickplaats; de lunch die hier geserveerd wordt (dranken inclusief) is immers voortreffelijk! Van half augustus (naar gelang het waterniveau) tot januari kunnen de durfals hier onder strikte begeleiding tot aan de rand van de watervallen zwemmen. Daar ligt Devil’s Pool, een kleine natuurlijke poel met een huiveringwekkend uitzicht. Terwijl één van de gidsen je been vasthoudt hang je over de rand van de Falls en staar je 100 meter de diepte in. Deze activiteit is inbegrepen, maar seizoensgebonden en enkel weggelegd voor de durvers zonder hoogtevrees!
  Na de lunch sluit je je verblijf In Zambia af in het officiële Livingstone Museum, op het vasteland. Hier kom je alles te weten over het tot de verbeelding sprekende leven van de grote ontdekkingsreiziger en de natuurlijke rijkdommen van Zambië. Na het bezoek aan het museum steek je opnieuw de grens over naar je hotel in Victoria Falls. Terug richting hotel.

   

  Dag 7

  Chobe National Park in Botswana

  Vandaag is het Botswana dag dus hou je paspoort bij de hand. De 74 kilomter lange rit naar Kazangula grenspost loopt grotendeels door Zambezi National Park en Matetsi. Met een beetje geluk zie je dus hier al de eerste dieren. In Kasane, Botswana, wacht er een licht ontbijt vooraleer je Chobe National Park binnenvaart. Chobe National Park heeft de grootste concentratie Afrikaanse olifanten op het continent en de rivier zit vol met krokodillen en nijlpaarden. Ook vogelspotters komen er aan hun trekken dankzij de uitgebreide collectie waterminnende vogels. De boot waarmee je de ‘boat safari’ maakt, is wendbaar zodat je je optimaal kan positioneren om het wild op de oevers van de Chobe rivier gade te slaan. Naast de reeds opgesomde dieren worden er ook steevast buffels, antilopen, giraffen en zelfs kudu’s en leeuwen gespot. Maar bovenal is een boat safari een totaal andere belevenis dan een safari te voet of met de wagen en geniet je van de zachte bries terwijl je op een comfortable manier van de natuurpracht geniet.
  Na de lunch staat er een traditionele game drive in Chobe National Park op het programma. Deze duurt ca. 2,5 uur en biedt je de gelegenheid om van op het land je lijstje met gespotte dieren aan te vullen. Je doet dit in een open Landcruiser en krijgt deskundige uitleg van een gespecialiseerde wildlife gids. Rond 16.00 uur steek je opnieuw de grens met Zimbabwe over om een uurtje later in het hotel aan te komen.
  Je laatste avond in Zimbabwe sluit je op gepaste wijze af met een avondmaal in het statige Livingstone’s Lounge van het Victoria Falls Hotel (casual kledij verplicht) of in de ‘boma’, waar de sfeer wat meer uitgelaten is en dans en drum de avond opfleuren.

   

  Periode

  Zimbabwe kan het ganse jaar door bezocht worden, maar er is een verschil tussen de seizoenen. Zimbabwe kent een winter- en zomerseizoen. De zomer loopt van half november tot april. In deze periode vallen er geregeld intense regenbuien die afgewisseld worden met lange perioden van zon. Dit is de zogenaamde groene periode. Alles staat in bloei en het waterniveau van de Vicoria Falls bereikt haar hoogtepunt. Tijdens de winter valt er nagenoeg geen regen. Dit droge seizoen duurt van mei tot half november. Dit is de beste periode om wild te spotten. Alles is dor, de bomen verliezen hun bladeren en dieren verzamelen aan de waterpoelen. het beste van 2 werelden vind je wellicht in juli en augustus: de temperaturen zijn aangenaam, wildlife is goed en de Victoria Falls zijn op hun best.

  Prijzen

  € 2150 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) Op basis van verblijven in Phezulu of Bayete Lodge, in een tweepersoonskamer, in volpension € 2825 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) Op basis van verblijven in The Victoria Falls Hotel, in een tweepersoonskamer, in volpension € 4875 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) Op basis van verblijven in Elephant Camp of The Old Drift Lodge, in een tweepersoonskamer, all inclusive.

  Voor een éénpersoonskamer wordt een singletoeslag aangerekend.
  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn. 

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Aard van de reis

  Deze reis mikt op de actieve reiziger die op korte tijd en vanuit eenzelfde hotel zoveel mogelijk highlights wil combineren. Je verliest geen tijd met inpakken en uitpakken of lange transfers en kan op die manier het maximum uit je reis halen. No nonsense en optimale beleving!

  Reisverzekeringen

  ANNULERINGSVERZEKERING
  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  BIJSTANDSVERZEKERING 
  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Bagage

  Reistas of valies, dagrugzakje, comfortabele schoenen, een drinkbus, zonnebril, petje of sjaal en voldoende zonnecrème. Een natuurreis vraagt geen uitgebreide garderobe. Opteer voor de meest geschikte kledij. Voorzie echter ook 1 trui, 1 regenjajse (indien je de Victoria Falls bezoekt tijdens bij hoog water) en 1 casual outfit (indien je voor het avondmaal in Livingstone’s Lounge opteert).

  Begeleiding

  Elke activiteit wordt door een gespecialiseerde, Engelstalige lokale gids begeleid. Alle transfers zijn inbegrepen.

  Datum reisfiche

  © Wereldreizen - november 2018

  Documenten

  Geldige reispas (minimum 6 maanden langer geldig dan dag van aankomst) en een visum. Een visum is vereist en kan bekomen worden aan de grens/op de luchthaven of vooraf bij de ambassade.
  Voor de Victoria Falls XXL-reis is een KAZA-visum verplicht. Dit geeft je de mogelijkheid om zowel Zimbabwe als Zambië en Botswana te bezoeken zonder extra visa te moeten aankopen. Voor een reis die de landsgrenzen niet overschrijdt, volstaat een single entry visum. De kost van een visum ter plaatse is 50 USD (richtprijs).

  Fooien

  Fooien zijn niet inclusief, maar fooien zijn in Afrika gebruikelijk en worden wel verwacht. Richtbudget: ongeveer 80 euro per reiziger.

  Fotograferen

  Deze bestemming heeft de amateur-fotograaf heel wat te bieden. Bij de opmaak van het programma werd dan ook rekening gehouden met optimale fotografeer-opportuniteiten. Ook in de wagens die ingezet worden voor de game drives is er voldoende zicht voor de fotografen. Voorzie een reservebatterij en voldoende opslagruimte op je SD-kaartje!

  Nota

  Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Budget / geld

  Voorzie voldoende cash USD en een credit card. Er kan op dit ogenblik geen cash USD afgehaald worden in Zimbabwe. 
  Alle hotels aanvaarden credit cards. Als je een Visa en / of Mastercard meeneemt dien je deze vooraf te laten valideren voor Zimbabwe. Neem hiervoor contact met uw bank.

   

  Gezondheid

  Raadpleeg de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde  voor meer gedetailleerde informatie: www.itg.be.

  Klimaat

  Zimbabwe kent een winter- en zomerseizoen. De zomer loopt van half november tot april. In deze periode vallen er geregeld intense regenbuien die afgewisseld worden met lange perioden van zon. Dit is de zogenaamde groene periode. Alles staat in bloei en het waterniveau van de Vicoria Falls bereikt haar hoogtepunt. De temperaturen schommelen tussen de 25 en 30°C en kunnen ‘s nachts terugvallen tot 15 à 20°C.
  Tijdens de winter valt er nagenoeg geen regen. Dit droge seizoen duurt van mei tot half november en het is dan gemiddeld 5 tot 10°C koeler. ‘s Ochtends kan er in het binneland zelfs sprake zijn van grondvorst. Een trui meenemen is aangewezen. Overdag is het zonnig en is de lucht staalblauw. In september en oktober warmt het terug flink op en worden dagtemperaturen tot 40°C bereikt. Dit is de beste periode om wild te spotten. Alles is dor, de bomen verliezen hun bladeren en dieren verzamelen aan de waterpoelen.
  het beste van 2 werelden vind je wellicht in juli en augustus: de temperaturen zijn aangenaam, wildlife is goed en de Victoria Falls zijn op hun best.

   

  Literatuur en kaartmateriaal

  Gidsen algemeen: • Bradt Guide Zimbabwe (Nl/Eng) 
  Veldgidsen: • Struik Publishers Ltd.: Stuart’s Field Guide to mammals of Southern Africa • Ber Van Perlo: Collins Illustrated Checklist of the Birds of East and Southern Africa

   

  Lokale tijd

  In onze zomer is er geen tijdsverschil met België. In onze winter bedraagt het tijdsverschil 1 uur. Er is dus geen risico op jetlag.

  Maaltijden

  Alle maaltijden zijn inclusief. De lodges of tented camps serveren zeer kwalitatieve en gevarieerde maaltijden en beschikken over een bar met mooie stock.

  Gebotteld mineraalwater, fruitsap en thee en koffie bij het ontbijt wordt gratis voorzien. Afhankelijk van de hotelkeuze kunnen ook frisdranken, bieren, wijn en sterke dranken inclusief zijn. Zoniet betaalt u voor deze consumpties ter plaatse.

  Overnachtingen

  Tijdens deze safari wordt er overnacht in één en hetzelfde hotel naar keuze. Alle hotels hebben een zwembad en tuin en werden zorgvuldig door ons geselecteerd. Verschillende hotels combineren, kan ook. Contacteer ons voor een aangepast voorstel.

  Programmawijzigingen

  Ingrijpende programmawijzigingen zijn weinig waarschijnlijk. Afhakelijk van de situatie (weersomstandigheden, veiligheid) kan de lokale gids in overleg met de reisbegeleider toch beslissen om kleine wijzigingen aan het rogramma door te voeren. Wij stellen daarbij steeds uw veiligheid voorop en trachten, indien nodig, een evenwaardig alternatief te formuleren.

  Veiligheid

  Heel erg bijzonder voor deze safari is dat je, zonder omheining, midden in de wildparken verblijft. Dichter bij de natuur is niet mogelijk!  We willen dat onze reizigers enthousiast en gezond terugkeren van hun safari. Daarom zal de reisleider de reizigers regelmatig attenderen op een aantal spelregels in verband met ecologie en veiligheid. We vragen met aandrang deze gedragsregels strikt na te leven.
  Voor het overige is Zimbabwe een veilige bestemming en zijn de Zimbabwanen open, hardwerkende en vriendelijke mensen. Wie zich ‘normaal’ gedraagt en geen dingen laat slingeren, komt in principe niet voor problemen te staan.

  Vervoer

  Transfers in een shuttlebus, activiteiten in open 4X4 Toyota Landcruisers of Landrovers.

  Vlucht

  De prijs van de intercontinentale vlucht is niet in de reissom inbegrepen. Contacteer ons voor een offerte.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  25/05/2020