Op zoek naar iets?

autorondreis ijsland

Vliegen naar IJsland: hoe vroeger, hoe beter

Lowcostvluchten zijn een geschikte oplossing voor een impromptu weekendje weg, late beslissers en eeuwige twijfelaars. Vastberaden als we zijn echter, kiezen we bij ZuiDERHuiS IJslandreizen resoluut voor vroeg boeken. De voordelen wegen veel zwaarder door dan het eventuele prijsverschil. Naast de reeds opgesomde onhandigheden, komen er bij zo'n last minute vaak allerlei achterafkosten bij, verdoken toeslagen, taksen en bagagekosten die de prijs van je vliegticket een heel stuk de hoogte injagen.

Bij ZuiDERHuiS IJslandreizen bepalen we per periode een realistische vluchtprijs. Zo vermijden we niet alleen onwelkome toeslagen, maar betalen we bij lagere vluchttarieven ook gewoon het verschil terug. Met andere woorden, hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger je vluchttarief!  Eens het luchtruim doorkliefd, pluk je ook ter plaatse de vruchten van je ongeëvenaarde vooruitziendheid. In IJsland gelden (gelukkig) erg strikte regels over waar je al dan niet mag bouwen. Toeristische infrastructuur wordt, gefrustreerde bouwpromotoren ten spijt, tot een minimum beperkt. De beste verblijfplaatsen geraken daarom jaar na jaar steeds vlugger volgeboekt.

Op onze rondreis 'Rond IJsland in charme' (12 dagen) verblijf je in kleinschalige maar bekoorlijke hotels en lieflijke guesthouses ver buiten de gebaande paden, en kruip je onder een warm dekentje bij (of met?!) de locals om samen onder de wonderlijke gloed van het noorderlicht de slaap te vatten. Indien je vroeg boekt, voorzien wij een goed uitgebalanceerde route, waar de afstand tussen de verschillende verblijfplaatsen steeds in evenwicht is, en je ruim voldoende tijd krijgt om alle hoogtepunten langs de ringweg grondig te verkennen. Wie laat boekt, riskeert zijn route te moeten aanpassen naar de beschikbare logies. Dat willen ook wij uiteraard ten allen tijde vermijden.

Ook bij andere reisformules loont het om vroeg aan je reisplannen te beginnen. Op onze reizen 'Rond IJsland met een mobilhome' (15 dagen) of 'De hoogtepunten met een 4x4' (15 dagen) verken je in absolute vrijheid onder meer de 'Golden Circle' in het zuiden, het vulkanische meer van Mývatn en Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Met de 4x4 bereik je plaatsen die voor gewone personenwagens uiterst onbereikbaar zijn, terwijl je met de mobilhome moeiteloos een ommetje maakt waar je gps even helemaal tilt van slaat. Eén nadeel echter, ze gaan razendsnel de deur uit. Vroeg boeken is aldus de boodschap, en met vroeg bedoelen we eigenlijk nu!