Op zoek naar iets?

Waanzinnig Tanzania

TANZANIA - Waanzinnig Tanzania - 14 dagen

{{statusText}}

vanaf €3980

  • begeleide groepsreis naar de vlakten van de Serengeti
  • luxueus genieten van de savanne en heel eventjes uit de comfortzone
  • de ‘Big Five’ én de jaarlijkse kalverperiode van 1,5 miljoen gnoes en zebra’s!

  In Oost-Afrika migreren meer dan 1,5 miljoen gnoes en zebra’s jaarlijks tussen Maasai Mara, Ngorongoro en Serengeti op zoek naar water en gras. Wanneer ze rond oktober vanuit Kenia terug naar Tanzania trekken, volgen ze het spoor van de regens tot ze uiteindelijk rond eind december halt houden op de vlakten van Ndutu. Ndutu is de plek waar ze elk jaar terugkeren om te kalveren: de zebra’s kalveren in december en januari, de gnoes in februari en maart. Een ongeziene baby boom!

  Hun massale aanwezigheid is ook voor de grote katten het signaal om naar Ndutu of te zakken. Leeuwen en jachtluipaarden worden dagelijks gespot en met een beetje geluk komen daar ook luipaarden en wilde honden bij. Ndutu, dat deel uitmaakt van de Ngorongoro Conservation Area, is in dit seizoen de mooiste plek op aarde!

  Een bezoek aan de Ngorongoro Crater en Tarangire National Park staan ook op het programma. De krater bulkt van het wild en wordt beschouwd als het 8ste wereldwonder. Voor zij die graag de Big Five afvinken, is het een unieke gelegenheid om zwarte neushoorns in het vizier te krijgen. Tarangire National Park is dan weer het walhalla van de Afrikaanse olifant, die hier majestueus tussen de baobabs schrijdt.

  Minstens even interessant is de ontmoeting met de mensen zelf. Kennismaken met de cultuur en levenswijze van de WaIraqw doen we door er 2 dagen te verblijven. In het aan Lake Manyara grenzend dorpje Endallah krijgen we ook de kans om de benen te strekken. Door de unieke ligging bovenop de Great Rift, leveren de wandelingen er verbluffende vergezichten op. Minstens even indrukwekkend is het decor van Lake Natron: het ondiepe meer met de flamingo’s, de haaientanden van Mount Mosonik en Mount Gelai en de imposante vulkaan Ol Doinyo Lengai. Hier zijn de Masai heer en meester. De gevreesde krijgers ontvangen ons met open armen en leiden ons rond in hun leefwereld.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Vertrek in Brussel

  Intercontinentale vlucht vanuit Brussel.

  Dag 2

  Aankomst in Kilimanjaro Airport

  Bij aankomst in de luchthaven van Kilimanjaro maken we kennis met de lokale gidsen die ons gedurende de komende 12 dagen mee zullen begeleiden. Vanuit de luchthaven gaan we naar Arusha waar er, indien er nog voldoende tijd is, een kort bezoek aan de stad op het programma staat. We overnachten er in een charmant hotel met zwembad.

  Overnachting in een kleinschalige lodge met zwembad (1X) op basis van avondmaal.

  Dag 3

  Tarangire National Park

  Tarangire National Park staat bekend om de glooiende heuvels met vele baobabs en de grote kuddes olifanten, de dikhuiden zwerven hier met honderden tegelijk over de heuvels. De grote katten zijn goed vertegenwoordigd (leeuwen, jachtluipaarden, luipaarden, wilde honden,...) maar moeilijker te spotten. Het park staat ook hoog aangeschreven bij vogelliefhebbers, er zijn zo’n 500 soorten vogels waargenomen.

  We maken een korte game drive op weg naar de lodge en een uitgebreide namiddag game drive. De game drive eindigt wanneer de zon ondergaat achter een heuvel met baobabs. Tussen de bedrijven door geniet je van de verzorgde lunch, het schitterende uitzicht vanaf het terras van de lodge en/of het zwembad.

  Overnachting in een prachtige lodge met zwembad (1X) op basis van volpension.

  Dag 4

  Mto Wa Mbu

  Vroeg uit de veren voor een ochtend game drive in Tarangire National Park. Na de ochtend game drive zetten we omstreeks 11.30 uur koers richting Mto wa Mbu, een kleurrijk stadje aan de voet van de Great Rift en grenzend aan Lake Manyara National Park. Na een exotisch Tanzaniaans buffet bereid door een lokale vrouwencoöperatie in het midden van een bananenplantage, verkennen we al fietsend de omgeving. De fietstocht gaat door de rijst- en bananenplantages tot aan Lake Manyara National Park. Vaak verblijven er groepen flamingo’s en pelikanen en ook meerkatten, impala’s, bavianen, zebra’s en gnoes worden vaak gespot.

  In de late namiddag rijden we de Great Rift op richting overnachtingsplaats. ‘The Great Rift’ of ‘Grote Slenk’ doorsnijdt zowat half Afrika en is het indrukwekkende gevolg van de botsing van 2 continentale platen. Het levert nog mooie plaatjes op! We logeren in een charmante lodge met zwembad.

  Overnachting in een charmante lodge met zwembad (1X) op basis van vol pension.

  Dag 5-6

  Endallah

  Na een relaxed ontbijt neemt een lokale wandelgids ons langs geitenpaadjes die door een schitterend glooiend landschap leiden, mee naar het kleine, afgelegen dorpje Endallah, thuishaven van de WaIraqw. De volgende twee nachten logeren we in het huis van een Tanzaniaans gastgezin. Het comfort is basic (muskietennet, westers toilet en lauwe douche zijn niettemin aanwezig), maar de ervaring is 100% authentiek.

  De inwoners van dit fantastisch gelegen dorp nemen ons mee naar de rand van de Great Rift, waar we een fantastisch zicht hebben op het aangrenzende Lake Manyara National Park. We bezoeken de school en het dispensarium en maken kennis met de gebruiken van de WaIraqw. ‘s Avonds praten we na bij een kampvuurtje in de tuin of gaan we, gewapend met een zaklamp, aan de rivier op zoek naar galago’s, kleine nachtaapjes die omwille van hun hartverscheurend schreeuwen ook wel ‘bushbabies’ genoemd worden. Geen andere ‘toeristen’ hier, enkel wij! Het onversneden Afrika…

  Verblijf in een gastenkamer bij een Tanzaniaanse familie (2X) op basis van vol pension.

  Dag 7

  Ngorongoro Crater

  De volgende 4,5 dag spelen zich integraal in het spectaculairste wildlifegebied van Afrika af. De Ngorongoro Conservation Area – waar Ndutu een deel van is – en Serengeti National park vormen een aaneensluitend wildgebied dat groter is dan België. Hier beweegt zich de beroemde ‘migratie’ en nergens ter wereld leven er meer ‘big cats’. Het Walhalla voor elke natuurliefhebber en des te meer tijdens het kalverseizoen!

  We starten met de Ngorongoro Krater. De krater is één van de grootste intacte caldera’s ter wereld en wordt beschouwd als een natuurlijk wereldwonder. De kraterbodem bevindt zich op 1800 meter boven de zeespiegel, de omringende kraterwand bereikt een maximale hoogte van 2600 meter. De concentratie aan dieren op de kraterbodem is ongeëvenaard. Zo’n 30.000 zouden er vertoeven. Geen enkel ander natuurgebied telt gemiddeld 1 leeuw per vierkante kilometer. Ook de zeldzame servalkat en de zwarte neushoorn vinden we hier terug, naast de talrijke buffels, antilopen, olifanten, nijlpaarden en hyena’s.

  We maken een game drive van ca. 5 uur op de kraterbodem alvorens we via een schitterende route door de savanne naar Ndutu rijden. Overnachten doen we de 2 volgende nachten in het fantastische Ndutu Safari Lodge, sinds lang de thuishaven van vele documentairemakers en ‘Old Africa Hands’!

  Verblijf in Ndutu Safari Lodge (1X) op basis van vol pension.

  Dag 8-10

  Ndutu en Serengeti

  Op vlak van wildlife is dit het hoogtepunt van de reis! Gedurende 3 dagen bevinden we ons tussen de migratie en zien we een spectaculaire hoeveelheid dieren waaronder uiteraard gnoes en zebra’s, leeuwen en jachtluipaarden, giraffen en wellicht ook één of meerdere luipaarden. Kers op de taart kan het live aanschouwen zijn van een jacht of de geboorte van een kalfje of het spotten van schuwere katten als serval of caracal. Beter dan dit wordt het echt niet. Dit hou je niet voor mogelijk!

  We delen de dagen in, in functie van de wildbewegingen. Onze focus is de kalverende migratie die ons zonder enige twijfel ook naar de ‘big cats’ leidt. De eerste dag van deze driedaagse spenderen we sowieso in Ndutu. Hier is offroad rijden toegelaten en zijn close encounters met leeuwen en cheetahs gegarandeerd! Als de migratie zich hier bevindt, blijven we ook de tweede dag in Ndutu (tot de late namiddag). Is dat niet het geval en heeft de migratie zich reeds verplaatst naar het aangrenzende Kusini of Moru (Serengeti), dan gaan ook wij daarheen. De derde dag spenderen we integraal in de Serengeti. Hier vinden we – naast vele andere – zo goed als zeker luipaard, krokodil en nijlpaard. Afhankelijk van de goesting en de wildbewegingen kunnen we opteren voor opgesplitste game drives (ochtend- voor- en namiddag) of voor een volledige dag game drive met picknicklunch in de savanne. Aangezien we over 2 Landcruisers beschikken, kunnen we ons zelfs opsplitsen indien nodig. We zijn maximaal flexibel in functie van de wildlife sightings en er zijn geen kilometerlimieten!

  We overnachten (een tweede) nacht in Ndutu Safari Lodge en vervolgens 2 nachten in een kleinschalige ‘luxury tented camp’ in de Serengeti. In dit laatste kamp logeer je in een zeer ruime en comfortabele tent met badkamer, terrasje, bed, muskietennet, kleerkast, etc... in het midden van de savanne. Er is tevens een zeer ruime restauranttent met bar. Je geniet er in alle comfort van de wilde natuur. Out of Africa!

  Verblijf in Ndutu Safari Lodge (1X) en Thorntree Camp (2X) op basis van volpension.

  Dag 11

  Ol Karien: ‘the middle of nowhere’

  Na het ontbijt verlaten we de Serengeti en rijden we via een uitzonderlijke, zelden genomen route door het noordelijke deel van de Ngorongoro Conservation Area naar Lake Natron. Het spoor slingert zich door de Angata Kiti en Angata Salei vlakte en het is zeer waarschijnlijk dat we urenlang geen wagen tegenkomen. Hier leven de Maasai ongestoord volgens aloude tradities en bevinden zich prachtige natuurfenomenen als Nasera Rock en Ol Karien Gorge. We lunchen onderweg onder een schaarse acaciaboom in the ‘middle of nowhere’ en houden halt bij Ol Karien Gorge. De 8 kilomterlange kloof is de grootste broedplaats voor Rüppel’s vale gieren die er schijnbaar op elke klif een nest hebben gebouwd. De Maasai komen hier van heinde en verre naartoe om hun kuddes te laten drinken. Met een Maasaigids wandelen we de kloof in, waar we de gieren boven onze hoofden zien cirkelen en neerdalen.

  In de late namiddag arriveren we op de rand van de Great Rift. Aan onze voeten zien we een bizar maanlandschap en het mysterieuze Lake Natron. In de verte tekent zich de nog actieve Ol Doinyo Lengai vulkaan af, Mount Gelai en het Mosonikgebergte. Een fantastisch uitzicht! We leggen de laatste kilometers af naar onze lodge.

  We verblijven de komende 2 nachten in een eigenzinnige, charmante lodge. Je overnacht in kleine cottages met badkamer en terras, er is een zwembad en het uitzicht is fantastisch. De sfeer is op en top Tanzaniaans, er lopen Maasai in en uit en hier en daar is er een hoekje af. Na colonial chique komt Tanzanian charm...

  Verblijf in Lengai Safari Lodge (2X) op basis van volpension.

  Dag 12

  De Maasai en het Natronmeer

  Dit desolate landschap met eindeloze vergezichten en grillige contouren wordt enkel ‘verstoord’ door kleine Maasai manyatta’s. Geen hoogbouw hier of steden, in deze ruwe, maar prachtige halfwoestijn leven de Maasai in harmonie met de grillige en soms ongenadige natuur.

  Het uitgestrekte en mysterieuze Natronmeer is de broedplaats voor een van de grootste kolonies flamingo’s ter wereld. En toch is hier slechts één heerser: de nog actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai, de heilige berg van de Masai. Bovenop de vulkaan woont Lengai, de God van de Masai. Wie fit genoeg is en geen hoogtevrees heeft, kan de vulkaan ‘s nachts beklimmen. Maar we verwittigen je, het is geen ‘walk in the park’.

  Tijdens deze drie dagen combineren we avontuurlijke activiteiten met een culturele onderdompeling in het leven van de Maasai: een uitdagende riviertocht naar de watervallen, vogels spotten aan de oevers van het meer, heerlijk dobberen in een natuurlijke warmwaterbron, een bezoek aan een Masainederzetting en –kleuterschool.

  Onbekend is onbemind, maar je mag er zeker van zijn dat dit een onverwacht hoogtepunt wordt van de reis!

  Verblijf in Lengai Safari Lodge (2X) op basis van volpension.

  Dag 13

  Transfer naar Kilimanjaro Airport

  Na een relaxed ontbijt, een laatste duik in het zwembad of een bezoekje aan een kleuterschooltje voor Masai rijden we via een mooie, ruige route door Masailand terug naar de bewoonde wereld. Onderweg spotten we met een beetje geluk nog een giraffeantilope of koedoe. In de late namiddag of avond vliegen we terug naar huis.

  Individuele verlenging van de reis met een beklimming van de Kilimanjaro of Mount Meru of een strandverblijf op Zanzibar is mogelijk.

  Overnachting in het vliegtuig, volpension.

  Dag 14

  Aankomst in Brussel

  Aankomst in Brussel.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Single toeslag: € 300 per persoon

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aard van de reis

  Een reis doorheen de ongerepte en wilde Afrikaanse natuur natuur is geen strandverblijf, maar de verblijven en de wagen bieden niettemin voldoende (homestay) tot veel comfort (lodges). Terwijl je tijdens de game drives vanuit de wagen geniet, staan er buiten de parken ook enkele wandelingen en een fietstochtje op het programma. Een normale conditie volstaat, maar wie wil, kan een activiteit skippen en van de tuin of het zwembad genieten.

  Je leeft bijna 2 weken intens samen in groep, van ’s morgens tot ’s avonds. Deze reis is dan ook minder geschikt voor individualisten. Een sociale instelling is onontbeerlijk voor een toffe groepssfeer en een geslaagde vakantie voor elkeen. Reis met een open geest en een gezonde dosis humor en je zal maximaal genieten van elk moment! Dit is een bucketlist-reis die je nooit meer zal vergeten!

  Een van de hoogtepunten van deze reis is de kalverende migratie. Dit is een onvergetelijk schouwspel dat zich jaarlijks voltrekt tussen december en eind maart. Eerst kalveren de zebra’s, vervolgens de gnoe’s. De kalfjes trekken ook vele roofdieren aan, want ze zijn een gemakkelijke prooi. We voorzien 4,5 dagen in de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park. Dat biedt on seen maximale flexibiliteit waardoor we kunnen garanderen dat we de kuddes en hun kalfjes ook daadwerkelijk zullen zien. Soms verzamelen ze zich met tienduizenden op dezelfde plaats, soms zijn het groepen van enkele duizenden dieren. Een spektakel zonder weerga dat je enkel hier en in dit seizoen kan aanschouwen!

  Bagage

  Reistas of valies (minder handig), dagrugzakje, comfortabele schoenen, een drinkbus, een zak- of hoofdlamp, zonnebril, petje of sjaal en zonnecrème. Voor deze reis hoef je geen eigen slaapzak (en/of eigen slaapmatje) of muskietennet mee te nemen. We voorzien alles. Een natuurreis vraagt geen uitgebreide garderobe. Opteer voor de meest geschikte kledij. Het aspect bagage en reiskledij wordt op de voorbereidende vergadering uitgebreid besproken.

  Begeleiding

  De reis wordt begeleid door Steven Andries. Steven woonde een jaar in Tanzania en heeft ondertussen een 50-tal safari’s op de teller staan. Hij spreekt Kiswahili en heeft een uitstekende kennis van de regio en de fauna en flora. Hij wordt bijgestaan door ervaren, lokale Engelstalige chauffeur(s) met een ruime wildlifekennis en een uitgebreid netwerk in de regio. Samen bieden ze je een intense ervaring aan met vele hoogtepunten en enkele ‘speciallekes’!

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen. Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

  Budget / geld

  Tanzaniaanse Shilling (TZS) is de nationale munt. Voorzie cash euro of USD (briefjes niet ouder dan van 2009, in goede staat). Ook een kredietkaart is mogelijk, maar er zijn toch enkele beperkingen. Er zijn zeer weinig ATM's, de maximum af te halen bedragen zijn beperkt, in de lokale munt en steeds met een afhaalfee van 5 euro. De lodges in de parken aanvaarden credit cards. Als je een Visa en / of Mastercard meeneemt dien je deze vooraf te laten valideren voor Tanzania. Neem hiervoor contact met uw bank.

  Voorzie zakgeld voor dranken, souvenirs en fooien. Fooien zijn niet inclusief, maar zijn in Afrika gebruikelijk en worden wel verwacht. Richtbudget: ongeveer 80 euro per reiziger.

  Deelnemers

  Min. 6 - max. 10

  Documenten

  Geldige reispas (minimum 6 maanden langer geldig dan dag van aankomst) en een visum voor Tanzania. Een visum is vereist en moet online aangevraagd worden. De richtprijs is 50 USD.

  Gezondheid

  Vaccinatie tegen gele koorts is slechts verplicht voor reizigers die uit risicozones komen. De vaccinatie blijft evenwel aanbevolen ook voor bezoekers uit niet-risicogebieden. Soms wordt bij aankomst gecontroleerd of je het vaccine hebt gekregen.

  Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Ook vaccinatie tegen buiktyfus is sterk aangeraden alsook een update van polio, tetanus en difterie. Raadpleeg de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor meer gedetailleerde informatie.

  Individuele reizen

  Ook individuele rondreizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies, bezoeken)  wordt vooraf door ons geregeld. Ter plaatse zorgen we voor ondersteuning van een lokaal team. Contacteer ons voor meer info.

  Klimaat

  Tanzania kent voor het grootste deel een tropisch savanneklimaat waarbij de temperaturen gedurende het hele jaar hoog liggen en er sprake is van een duidelijk drogere periode. In het grootste deel van Tanzania is er zelfs sprake van twee regenperiodes en twee droge periodes. De periode januari tot en met maart is een soort van tussenseizoen. Er is kans op neerslag, maar het is voornamelijk droog en warm.

  Logies

  Tijdens deze safari wordt er overnacht in hotels, in luxury tented camps en bij een Tanzaniaans gastgezin. Overal is er een westers toilet, een douche en een comfortabel bed met muskietennet. De lodges zijn gezellig en comfortabel, gekozen in functie van locatie en kleinschaligheid. De tented camps combineren het comfort van een hotel met de charme van kamperen en zijn steeds schitterend gelegen. Bij het gastgezin is er beduidend minder (maar niettemin voldoende) comfort, wat echter ruimschoots gecompenseerd wordt door de unieke ervaring.

  Maaltijden

  Alle maaltijden zijn inclusief. Met beperkte middelen, maar veel enthousiasme, worden verse maaltijden bereid die westerse ingrediënten combineren met lokale keuken. Vegetarische maaltijden zijn steeds beschikbaar. Indien je omwille van allergiën bepaalde ingrediënten niet mag eten, verwittig je dit best op voorhand. De lodges of tented camps serveren zeer kwalitatieve en gevarieerde maaltijden en beschikken over een bar met mooie stock.
  Gebotteld mineraalwater en thee en koffie bij het ontbijt wordt gratis voorzien. Frisdranken, biertjes, wijn en sterke dranken zijn niet inclusief. Je betaalt deze consumpties ter plaatse.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Single

  Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van €300.

  Veiligheid

  Heel erg bijzonder voor deze safari is dat je, zonder omheining, midden in de wildparken verblijft. Dichter bij de natuur is niet mogelijk!  We willen dat onze reizigers enthousiast en gezond terugkeren van hun safari. Daarom zal de reisleider de reizigers regelmatig attenderen op een aantal spelregels in verband met ecologie en veiligheid. We vragen met aandrang deze gedragsregels strikt na te leven. Doe je dat, dan kan je op je beide oren slapen.

  Vervoer

  Transfers in een 4X4 Toyota Landcruiser met openschuifbaar dak.

  Vlucht

  De prijs van de intercontinentale vlucht is niet in de reissom inbegrepen. Op die manier kan, wie dat wenst, de reis verlengen met een verblijf in Zanzibar. De richtprijs voor een vlucht met Ethiopian Airlines vanuit Brussel naar Kilimanjaro (H/T), met overstap in Addis Abeba, bedraagt 635 EUR. Deze vlucht vertrekt op 21/02 ‘s avonds en komt aan op 22/02 om 12.50 uur. Goedkopere (Turkish Airlines, via Istanbul) en duurdere (KLM, via Schiphol) alternatieven zijn mogelijk.

  Voorbereidende vergadering

  Voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleider. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  15/12/2020