Op zoek naar iets?

Info

 • zaterdag 23 februari 2019
  om 10:00
 • Station Heide
  Heidestatieplein 2
  2920 Kalmthout

Wandeldag: Kalmthoutse Heide

De ZuiDERHuiS-wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van ZuiDERHuiS, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een ZuiDERHuiS-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. 6 keer per jaar organiseert ZuiDERHuiS een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur. 

Kalmthoutse Heide

 • Afstand : +/- 17 km
 • Begeleiding : Martin Meirlaen
 • Startplaats : station van Heide (Kalmthout)

Het Grenspark Kalmthoutse Heide (vroeger het ‘Grenspark De Zoom – Kalmhoutse Heide’) is een natuurpark op de grens van België en Nederland. Het grensoverschrijdende park bestaat uit bos, heide, stuifduinen en een groot aantal vennen.

Sinds 2016 is ‘De Kalmthoutse Heide’, zoals het in de volksmond wordt genoemd, één van de 7 stiltegebieden in Vlaanderen. Het kwaliteitslabel wordt toegekend door de Vlaamse overheid aan plaatsen waar natuurlijke geluiden (afkomstig van fauna en flora) overheersen.  

Je geniet hier niet enkel van de rust.  Ook het landschap is adembenemend. We wandelen langs uitgestrekte heidevlaktes, waardevolle duinmassieven, natte heide, weilanden en natuurlijk gemengd bos. Binnen de veerasters grazen schapen en runderen en vanop de uitkijktoren hebben we een weids uitzicht over het formidabele heidelandschap.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Iedereen welkom!

Inschrijvingsformulier

U bent succesvol ingeschreven voor dit event

Gelieve uw aanspreking aan te duiden

Gelieve uw voornaam in te vullen

Gelieve uw naam in te vullen

Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Gelieve uw e-mail adres in te vullen

Gelieve een correct e-mail adres in te vullen

Gelieve een aantal personen op te geven

U bent al ingeschreven voor dit event

Er is iets foutgelopen, probeer later opnieuw