Op zoek naar iets?

Info

  • zaterdag 24 april 2021 om 10:30 -
    zaterdag 24 april 2021 tot 17:00
  • 5500 Anseremme

Wandeldag: Lesse- en Maasvallei

VOLZET 

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.  

  • Afstand : +/- 18km
  • Begeleiding : Martin Meirlaen
  • Startplaats : Anseremme
  • Start : 10u30 – einde : 17u00

Martin neemt ons op sleeptouw door één van zijn favoriete wandelgebieden in België.  Soms lopen we door de smalle Lessevallei, dan weer hoog boven de rivier.  Vanop een rotsformatie hebben we een indrukwekkend zicht over het glooiende landschap en de vallei diep onder ons.  We wandelen langs de kabbelende Lesse en het kasteel van Walzin, gebouwd op de rand van een loodrechte rots.
Over een hoogplateau steken we door naar de Maasvallei.  De klimrotsen van Freyr domineren de rivierbedding.  De imposante kalk- en dolomietrotsen torenen ruim 100 meter boven de Maas uit.  Een mooi pad, langs de rustige Maasoever, leidt ons terug naar Anseremme.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 2 personen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.


Inschrijvingsformulier