Op zoek naar iets?

Info

  • zondag 09 mei 2021 om 10:00 -
    zondag 09 mei 2021 tot 16:30
  • 9140 Temse

Wandeldag: Temse, parel aan de schelde

VOLZET  

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.  

  • Afstand : +/- 19km
  • Begeleiding : Kenny Dewitte
  • Startplaats : Temse
  • Start : 10u00 – einde : 16u30

Deze gevarieerde wandeling gaat langs de Zaat (de vroegere Boelwerf), de Wilfordkaai en de Scheldebrug naar het Scheldepark van Temse. We ontdekken de drie verschillende natuurgebieden van Steendorp (Fort, Roomkouter, Gelaagpark) en nuttigen onze picknick in het Natuurhuis. Via de Schans, die samen met het Fort onderdeel uitmaakte van de Fortengordel van Antwerpen, wandelen we terug naar Temse waar het pittoreske gemeentehuis en de kerk onmiddellijk opvallen. Kenny zal bijgestaan worden door een extra gids die ons onderweg bijkomende geschied- en natuurkundige info verschaft. 

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 2 personen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Inschrijvingsformulier