Op zoek naar iets?

Zuid-Afrika Krugerpark

Wie nie waag nie, wie nie wen nie!

De lijst met grappige Afrikaanse spreekwoorden is eindeloos. Probeer is die beste geweer! betekent zoveel als 'niet geschoten is altijd mis', en als je van 'n hondeskeet 'n kanonskot maak, dan doe je het beter even rustig aan. Naast Afrikaans zijn Engels, Zulu en Xhosa de meest gesproken talen. Zuid-Afrika kent een woelige geschiedenis en draagt de sporen van het verleden steeds met zich mee. Het land is er echter ook door gesterkt, en kent vandaag een onmetelijke rijkdom aan culturele, muzikale en culinaire invloeden. Onze jongerenreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho moet dan ook met het hart evaar word.

Het Noorden, Swaziland en Lesotho - Mooiloop! - 16 dagen

Zuid-Afrika baadt het hele jaar door in een mild klimaat. Zowel in mei als in december reizen we met ZuiDERHuiS-jongerenreizen af naar de regenboognatie voor een onvergetelijke wandelreis in groep.

We beginnen ons avontuur in Graskop, een bescheiden dorpje in de provincie Mpumalanga, omgeven door moeder natuur 's mooiste creaties. We meten de temperatuur van het water aan de voet van de Lisbon Waterfall op en doorkruisen de Blyde River Canyon richting God's Window, een panoramapunt op maat van de almachtige. In Kruger National Park en het Hlane National Park in Swaziland jagen we de 'big five' na.

Na de grens opnieuw te hebben overgestoken richting Zuid-Afrika maken we kennis met de Zulu's in Kwazulu Natal en geven we onze ogen de kost in het merengebied St.-Lucia en Cape Vidal. Vervolgens verkennen we de mythische Drakensbergen, in de versteende voetsporen van de Bosjesmannen.

We steken de grens over naar Lesotho, een klein koninkrijkje op een hoogte tussen 1500 en 3500 m., volledig ingesloten door Zuid-Afrika. Lesotho, het 'kingdom in the sky', is een unieke microkosmos waar de lokale bevolking, de Basotho, kleurig gekleed door het leven gaat. We eindigen onze reis in het Golden Gate Highlands National Park, waar eeuwenoude zandsteenformaties plichtsbewust over het land waken. Een meer dan waardige afsluiter voor een 16-daags avontuur dat veel te vlug voorbijgevlogen is!