Op zoek naar iets?

Zimbabwe Adrenaline, wildlife en cultuur

ZIMBABWE - Adrenaline, wildlife en cultuur - 12 dagen

{{statusText}}

vanaf €3490

  • Individuele reis naar het machtige Afrika van weleer
  • Ontdek Zimbabwe te voet, in een kano en vanuit een Landrover
  • Kleinschalige verblijven in een fantastisch decor: van glamping tot luxe

  Zimbabwe-Adrenaline, wildlife en cultuur

  Deze reis bied je een mix van avontuur, cultuur, wildlife en luxe: voor de reiziger die graag van vele walletjes eet met andere woorden! 

  Starten doe je in Vic Falls. De stad wordt in de eerste plaats geassocieerd met de spectaculaire Victoria Falls. De watervallen, die zich over 1,7 kilometer uitstrekken langs de grens tussen Zimbabwe en Zambia, worden beschouwd als een van de 7 ‘Natural Wonders of the World’ en zijn opgelijst als UNESCO World Heritage Site. Vic Falls heeft echter meer te bieden dan de watervallen alleen. Het is ook de -adrenaline-hoofdstad’ van Afrika. Bungee jumpen met de watervallen als decor, de ‘Flying Fox’, White Water rafting, de ‘Gorge Swing’,... Durfallen kunnen zich er helemaal uitleven.

  Na 3 nachten in Victoria Falls zoek je andere oorden op. Tijdens een tweedaagse kanotocht peddel je tussen de nijlpaarden en krokodillen over de machtige Zambezi. Dokter Livingstone deed het je zo’n 180 jaar geleden voor in een traditionele prauw. Overnachten doe je in een kleinschalig tentenkamp aan de oever van de Zambezi. Idyllisch is zacht uitgedrukt! Je volgt de Zambezi vervolgens stroomopwaarts en verblijft er, nabij de grens met Botswana, in de mooie Imbabala Lodge. Hier verken je Zambezi National park en Matetsi game area in een Landrover. Ook een sunset cruise met sundowner staat hier op het programma.

  In het dorp van Chief Mpisi maak je kennis met het dagelijkse leven in een kleine landbouwgemeenschap. Weg van het bruisende Vic Falls houden zij de traditie in stand. Je maakt er kennis met een zichzelf regulerende stam die nog heel wat wijsheden in petto heeft. Een overnachting in het dorp van de chef maakt de ervaring compleet.

  Het laatste deel van deze ontdekkingstocht speelt zich af in het gerenommeerde Hwange National Park, een park ter grootte van IJsland. Vanuit een intiem en comfortabel bush camp in de buurt van Deteema Dam verken je het park afwisselend te voet – met een gewapende gids – en vanuit de Landrover. Dit is Big 5-gebied waarin je je aan zowat alles mag verwachten. Olifanten zijn alomtegenwoordig, maar ook de grote katten, wilde honden en zwarte neushoorns komen hier voor. Afsluiten doe je tenslotte opnieuw in Victoria Falls. Deze keer baad je in luxe in het schitterende Old Drift Lodge of Elephant Camp.

  Aan het voorgestelde pakket kunnen desgewenst activiteiten toegevoegd worden. Ook het hotel in Victoria Falls kan vervangen worden door een hotel naar keuze. Contacteer ons voor een voorstel op maat.

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestierouten samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan op maat worden aangepast.
  Dag 1

  Aankomst in Victoria Falls

  Bij aankomst in de luchthaven word je opgehaald door de lokale vertegenwoordiger. Zij brengt je naar Bayete Guest Lodge. Hier overnacht je de komende 3 nachten. Bayete Guest Lodge ligt in de residentiële buurt van Vic Falls, op 3 kilometer van het centrum. De lodge met 25 kamers rondom een weelderige binnentuin met zwembad straalt een gezellige ambiance uit en beschikt over een eigen restaurant en charmante bar. De kamers zijn ruim en voorzien van alle comfort. 
  Het verblijf in Bayete Guest Lodge is op Bed & Breakfast basis. De meeste gasten maken van hun verblijf in Victoria Falls immers gebruik om voluit te profiteren van het indrukwekkende aanbod aan activiteiten (sommige met lunch en/of avondmaal) en de vele restaurants. Een taxi naar de stad kost 5 USD. Wie echter liever in de lodge luncht of dineert kan dat ook.

  Dag 2-3

  Victoria Falls

  Verblijf in Bayete Guest Lodge op Bed & Breakfast basis. Het activiteitenaanbod in Victoria Falls is eindeloos en gevarieerd. De adrenaline junks kunnen er terecht voor een bungee sprong van Victoria Falls Bridge, white water rafting, de ‘Gorge Swing’, ‘Flying Fox’ of Zipline. Zelfs duiken met krokodillen en wandelen met leeuwen behoort tot de mogelijkheden. De stillere genieters kiezen dan weer voor een lunch of sunset cruise met hapjes en drankjes, een helicoptervlucht over de Falls, de canopy tour of een gezellig restaurant. Nog een aanrader is de ‘Hide seat’. Hier spot je olifanten en kudu’s die komen drinken vanuit een als termietenheuvel vermomde hut. En ze komen dichtbij!

  Dag 4

  Zambezi National Park

  In de voormiddag staat er een bezoek aan de Victoria watervallen op het programma. De watervallen, die zich over 1,7 kilometer uitstrekken langs de grens tussen Zimbabwe en Zambia, worden beschouwd als een van de 7 ‘Natural Wonders of the World’ en zijn opgelijst als UNESCO World Heritage Site. Ze zijn 2 keer zo groot als de Niagara watervallen en in het regensiezoen stroomt er in één minuut evenveel water over de rand als het totale waterverbruik van Johannesburg gedurende 2 dagen. Of voor de cijferliefhebbers: 750.000 m³ water per minuut! Een gespecialiseerde gids begeleidt je tijdens deze wandeling en geeft uitleg over dit wereldwonder. Tussen mei en augustus is watermassa zo geweldig dat je drijfnat wordt van de ‘Zambezi rain’. Voorzie een regenjasje of beschermende hoes voor je camera of geniet van de warme regen.
  Voor de lunch brengen we je naar ‘The Lookout Café’, de favoriete lazy afternoonbestemming van zowel toeristen als locals. De lunch en cocktails zijn er overheerlijk en het uitzicht over de Zambezikloof en de Victoria Falls Bridge is simpelweg spectaculair. 
  In de late namiddag maak je de verplaatsing naar Zambezi National Park in een open Landrover. Op weg naar Kalai Camp speur je naar wilde dieren op terugweg van de rivier. Het kamp waar je de komende 2 nachten verblijft is eenvoudig, kleinschalig en schitterend gelegen aan de oever van de machtige Zambezi. Je beschikt er over een ruime tent met bed, een ‘open air’ tentdouche en-toilet en dineert en ontbijt er onder een schitterende sterrenhemel. Geniet er van spectaculaire zonsondergangen en -opgangen en luister hoe de vogels luidkeels het einde en het begin van de dag aankondigen. Het verblijf is op basis van volpension, dranken inclusief.
    

  Dag 5

  Kanotocht op de Zambezi

  Na het ontbijt brengt de Landrover je naar de vertrekplaats waar je eerst een safety briefing krijgt. De Zambezi is een relatief rustige rivier, maar de grote populatie nijlpaarden en krokodillen en enkele kleine stroomversnellingen, maken van enkele afspraken en richtlijnen geen overbodige luxe. De kanotocht duurt 4 à 5 uur en wordt onderbroken door een picniclunch op de oever. Je deelt de kano met een collega en wordt begeleid door professionele gidsen met vele jaren ervaring. Wanneer je in de late namiddag bij het kamp aanmeert, heb je er een actieve en soms spannende dag opzitten die een ijsgekoelde gin tonic bij zonsondergang en smakelijk diner verantwoordt.  
  Het verblijf is op basis van volpension, dranken inclusief.

  Dag 6-7

  Genieten in Imbabala

  Op dag 6 leg je na het ontbijt leg je het laatste deel van de tweedaagse kanotocht af. Het is mooi stuk met zeer veel nijlpaarden en nog enkele prikkelende stroomversnelingen. 
  Vervolgens gaat het met de wagen naar het op de grens met Botswana gelegen Imbabala Lodge. De lodge ligt aan de oever van de Zambezi in een privé concessie die deel uitmaakt van Zambezi National park. Imbabala Lodge is, hoewel ondertussen volledig gerenoveerd, een lodge met lange traditie. De main lodge is een grote open ruimte met strodak, bar, restaurant en lounge en kijkt uit op de Zambezi en de prachtige tuin met zwembad. De 8 cottages in de tuin zijn stijlvol, comfortabel en kijken eveneens uit op de Zambezi. Imbabala is niet omheind en het wild paradeert er dagelijks door de tuin. Bosbokken (imbabala in de locale taal), wrattenzwijnen en impala’s vinden er een veilige thuis, maar uitzonderlijk vinden ook olifanten, leeuwen, luipaarden en wilde honden hun weg naar de lodge. Bij goed weer wordt er niettemin buiten in de tuin gegeten.
  De lodge biedt allerlei activiteiten aan. De gewone game drives, night game drives en bootcruises zijn inbegrepen en maken deel uit van het programma. Wie liever met de boot op tijgervis en brasem gaat vissen in de Zambezi, kan dit ter plaatse reserveren. Ook een daguitstap naar het vlakbij gelegen Chobe National Park behoort tot de mogelijkheden. Met een boek in de hangmat op je terras in slaap vallen of met de verrekijker vogels spotten, is dan weer helemaal gratis. Relaxed genieten is hier de boodschap.
  Het verblijf is op basis van volpension, dranken inclusief. 

  Dag 8

  Het dorp van Chief Mpisi

  Na het uitgebreide ontbijt brengt de wagen je naar het dorpje van Chief Mpisi. Net op tijd voor de traditionele lunch die je bij wijze van welkom door de gastfamilie wordt aangeboden. Het contrast met het bruisende Vic Falls op amper 14 kilometer afstand kan niet groter zijn. Dit is de leefwereld van boeren die in traditionele hutten tussen hun ezels, geiten en kippen leven en dag in dag uit het veld bewerken. Chief Mpisi behoort tot de Inyanga-stam, ging nooit naar school en leerde alles wat hij weet aan de ‘Universiteit van het Leven’. Deze charismatische man is de beste ambassadeur van de Afrikaanse cultuur en zijn verrassende inzichten en wijsheden prikkelen de hersenen. Maar niet alleen de hersenen werken, als je wil kan je ook zelf de handen uit de mouwen steken tijdens je verblijf. 
  Na een bijzonder boeiende dag logeer je in een een eenvoudige hut met bedden en muskietennet. Geen airco of elektriciteit hier en al helemaal geen wi-fi. Het briljante ‘under the stars’ toilet vind je op een steenworp van de hut. Voor het slapengaan zit je echter nog samen met de familie rond het vuur. Daar vallen namelijk de beste verhalen te rapen!
  Verblijf op basis van volpension, exclusief dranken.

   

  Dag 9-10

  Hwange National Park

  Na het ontbijt rij je met de wagen naar het befaamde Hwange National Park. Aan de parkgrens wacht een open Landrover je op voor het vervolgtraject naar Hwange Bush Camp. Je merkt meteen het verschil met Zambezi National Park. Het park is niet alleen vele malen groter (14600 km²), het water is er ook veel schaarser. In het droge seizoen komen de dieren dan ook in massa’s naar de waterpoelen afgezakt. Zowel prooidieren als roofdieren, waardoor er heel wat interactie is.
  Zowat alle grote dieren van Afrika zijn in Hwange vertegenwoordigd. Naast de Big 5 vind je er enorme kuddes olifanten, koedoes, Roan en sabelantilopen, cheetahs en wilde honden en een zeer grote variëteit aan vogels. 
  Hwange Bush Camp is een mooi gedecoreerd semi-permanent kamp met een tiental slaaptenten en lounge en restauranttent. De slaaptent bestaat uit een ruim slaapgedeelte met zeer comfortabele bedden en een sanitair gedeelte met kleerkast, flush toilet, wastafel en ‘bucket shower’. Hier geniet je op een authentieke, sobere, maar niettemin comfortabele manier  van de Afrikaanse bush. Je combineert er het comfort van een hotel met de charme van wildkamperen. Nachtelijk getrompetter van olifanten en leeuwengebrul zijn gegarandeerd!
  Het kamp biedt zowel game drives als wandelsafari’s aan, vaak gecombineerd. Een ‘standaarddag’ in Hwange Bush Camp begint bij het ochtendgloren met een ontbijt rond het nog nasmeulende vuur. Vervolgens start de game drive. Wanneer de gids interessante, verse sporen vindt, gaat het vaak te voet verder. De adrenaline die door je lijf stroomt wanneer je oog in oog met olifant of leeuw staat is werkelijk onbeschrijflijk. Hwange Bush Camp werkt samen met enkele van de beste wandelsafarigidsen van Zimbabwe en bij uitbreiding het Afrikaanse continent. De gidsenopleiding in Zimbabwe is niet voor niets de zwaarste van Afrika. De gewapende gids heeft een jarenlange ervaring en weet exact hoe ver hij kan gaan. Je bent dus in goede handen!
  Verblijf op basis van volpension, dranken inclusief.

  Dag 11

  Een luxueuze afsluiter

  Vanuit Hwange National Park rij je terug naar Victoria Falls, deels in de vorm van een game drive, deels over de verharde weg die Hwange met Vicoria Falls verbindt. Je laatste verblijfplaats op enkele kilometers van de stad is zonder enige twijfel de meest luxueuze. Je kiest tussen een verblijf in The Old Drift of Elephant Camp. Beide kampen liggen in een privé concessie en hebben formidabele uitzichten. De kamers zijn zeer ruim, voorzien van alle luxe: kingsize bedden, elektriciteit, airco, minibar, wi-fi, bad, binnendouche, buitendouche, terras met privé plonsbad, salon,... Ook de gemeenschappelijke ruimte met restaurant, bar, zwembad en lounge is fantastisch. Hier laat je je verwennen of kies je uit het inclusieve activiteitenaanbod: een ‘sunset at the gorge met cocktails en hapjes’, de canopy tour, een elephant encounter,... Er is voor elk wat wils. De ideale plaats met andere woorden om je reis in alle schoonheid aft e sluiten.
  Verblijf op basis van volpension, dranken inclusief.

  Dag 12

  Vertrek

  Na een laatste relaxed ontbijt in de lodge word je opgepikt en naar de luchthaven gebracht. Met spijt in het hart, dat is gegarandeerd!
  Ontbijtbuffet

  Periode

  Deze reis kan uitgevoerd worden van half april tot half november.

  Prijzen

  € 3490 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer of -tent)
  € 480 single toeslag 

  Prijzen geldig tot 15 november 2019.

  Voor een éénpersoonskamer wordt een singletoeslag aangerekend.
  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn.

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Bagage

  Reistas of valies, dagrugzakje, comfortabele wandelschoenen, een drinkbus, zonnebril, petje of sjaal en voldoende zonnecrème. Een natuurreis vraagt geen uitgebreide garderobe. Opteer voor de meest geschikte kledij. Voorzie echter ook een trui en een regenjajse (indien je de Victoria Falls bezoekt bij hoog water). Wie tussen mei en augustus reist voorziet best ook warme kledij (trui, jas, handschoenen) aangezien de nachten en ochtenden zeer koud kunnen zijn.

  Begeleiding

  Elke activiteit wordt door een gespecialiseerde, Engelstalige lokale gids begeleid. De gidsen die de wandelsafari’s begeleiden behoren tot de zwaarst getrainde gidsen van Afrika. Alle transfers zijn inbegrepen.

  Datum reisfiche

  © Wereldreizen - december 2018

  Documenten

  Geldige reispas (minimum 6 maanden langer geldig dan dag van aankomst) en een visum. Een visum is vereist en kan bekomen worden aan de grens/op de luchthaven of vooraf bij de ambassade.
  Voor deze reis volstaat een single entry visum. Wie een daguitstap naar Chobe (Botswana) overweegt koopt best een KAZA-visum dat eveneens geldig is voor de daguitstap naar Botswana. De kost van een visum ter plaatse is 40 USD voor een single-entry visum of 50 USD voor een KAZA visum (richtprijs).

  Eigen aan de reis

  Deze reis mikt op de avontuurlijke, actieve reiziger die bereid is om in functie van de activiteiten luxueuze tot zeer luxueuze verblijven af te wisselen met meer basic accommodatie. Gelet op de aard van de activiteiten is een normale fitheid en een beetje durf aangewezen. Kinderen zijn welkom, maar kunnen omwille van de parkregels en veiligheid niet deelnemen aan de wandelsafari’s. Deze zullen voor hen worden vervangen door traditionele game drives.

  Fooien

  Fooien zijn niet inclusief, maar fooien zijn in Afrika gebruikelijk en worden wel verwacht. Richtbudget: ongeveer 150 euro per reiziger.

  Fotograferen

  Deze bestemming heeft de amateur-fotograaf heel wat te bieden. Bij de opmaak van het programma werd dan ook rekening gehouden met optimale fotografeer-opportuniteiten. Ook in de wagens die ingezet worden voor de game drives is er voldoende zicht voor de fotografen. Voorzie een reservebatterij en voldoende opslagruimte op je SD-kaartje!

  Budget / geld

  Voorzie voldoende cash USD en een credit card. Er kan op dit ogenblik geen cash USD afgehaald worden in Zimbabwe. 
  Alle hotels aanvaarden credit cards. Als je een Visa en / of Mastercard meeneemt dien je deze vooraf te laten valideren voor Zimbabwe. Neem hiervoor contact met uw bank.

  Gezondheid

  Raadpleeg de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde  voor meer gedetailleerde informatie: www.itg.be.

  Allerlei

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.
  De Berghut - Plezantstraat 11 - 9220 Hamme - www.berghut.be
  De Kampeerder - Leopoldstraat 21 - 2000 Antwerpen - www.kampeerder.be
  K2 - Frankrijklei 109 - 2000 Antwerpen - www.kampeerder.be
  Den Outback - Galerij Vivaldi - Kerkstraat 59 W6 - 3920 Lommell - www.denoutback.be
  Mounteqshop - Kortrijkseweg 353 - 8791 Beveren/Leie - www.mounteqshop.be
  Kariboe Hasselt - Kempische Steenweg 192 - 3500 Hasselt - www.kariboe.be
  Kariboe Leuven - Naamsesteenweg 111 - 3001 Leuven - www.kariboe.be
  TREKKING Buitensport - Oude Gentbaan 255 - 9300 Aalst - www.trek-king.be
  Base Camp - Bevelsesteenweg 42 - 2560 Nijlen - www.basecamp.be

  Klimaat

  Zimbabwe kent een winter- en zomerseizoen. De zomer loopt van half november tot april. In deze periode vallen er geregeld intense regenbuien die afgewisseld worden met lange perioden van zon. Dit is de zogenaamde groene periode. Alles staat in bloei en het waterniveau van de Vicoria Falls bereikt haar hoogtepunt. De temperaturen schommelen tussen de 25 en 30°C en kunnen ‘s nachts terugvallen tot 15 à 20°C.
  Tijdens de winter valt er nagenoeg geen regen. Dit droge seizoen duurt van mei tot half november en het is dan gemiddeld 5 tot 10°C koeler. ‘s Ochtends kan er in het binneland zelfs sprake zijn van grondvorst. Een trui en handschoenen meenemen is aangewezen. Overdag is het zonnig en warm en is de lucht staalblauw. In september en oktober warmt het terug flink op en worden dagtemperaturen tot 40°C bereikt. Dit is de beste periode om wild te spotten. Alles is dor, de bomen verliezen hun bladeren en dieren verzamelen aan de waterpoelen.
  het beste van 2 werelden vind je wellicht in juli en augustus: de temperaturen zijn aangenaam, wildlife is goed en de Victoria Falls zijn op hun best.

  Literatuur en kaartmateriaal

  Gidsen algemeen: • Bradt Guide Zimbabwe (Nl/Eng) 
  Veldgidsen: • Struik Publishers Ltd.: Stuart’s Field Guide to mammals of Southern Africa • Ber Van Perlo: Collins Illustrated Checklist of the Birds of East and Southern Africa

  Lokale tijd

  In onze zomer is er geen tijdsverschil met België. In onze winter bedraagt het tijdsverschil 1 uur. Er is dus geen risico op jetlag.

  Maaltijden

  Op Bayete na (Bed & Breakfast) zijn alle maaltijden en dranken inclusief. De lodges of tented camps serveren zeer kwalitatieve en gevarieerde maaltijden en beschikken over een bar met mooie stock. Chief Mpisi biedt een traditioneel buffet aan. Hier zijn de dranken niet inbegrepen in de prijs. 

  Overnachtingen

  Tijdens deze reis wordt er overnacht in luxueuze tot zeer luxueuze verblijven afgewisseld met meer basic accommodatie. Bayete, Imbabala en The Old Drift / Elephant Camp hebben een zwembad. Het verblijf bij Chief Mpisi is basic. De lodge in Victoria Falls (Bayete) kan desgewenst vervangen worden dooe een andere lodge (The Victoria Falls Hotel, Ilala Lodge, Elephant Camp of The Old Drift). Contacteer ons voor een aangepast voorstel.

  Programmawijzigingen

  Ingrijpende programmawijzigingen zijn weinig waarschijnlijk. Afhakelijk van de situatie (weersomstandigheden, veiligheid) kan de lokale gids in overleg met de reisbegeleider toch beslissen om kleine wijzigingen aan het rogramma door te voeren. Wij stellen daarbij steeds uw veiligheid voorop en trachten, indien nodig, een evenwaardig alternatief te formuleren.

  Reisverzekeringen

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Veiligheid

  Heel erg bijzonder voor deze safari is dat je, zonder omheining, midden in de wildparken verblijft. Dichter bij de natuur is niet mogelijk!  We willen dat onze reizigers enthousiast en gezond terugkeren van hun safari. Daarom zal de reisleider de reizigers regelmatig attenderen op een aantal spelregels in verband met ecologie en veiligheid. We vragen met aandrang deze gedragsregels strikt na te leven.
  Voor het overige is Zimbabwe een veilige bestemming en zijn de Zimbabwanen open, hardwerkende en vriendelijke mensen. Wie zich ‘normaal’ gedraagt en geen dingen laat slingeren, komt in principe niet voor problemen te staan.

  Vervoer

  Transfers in een shuttlebus, activiteiten in open 4X4 Toyota Landcruisers of Landrovers, kano, cruise- of pontonboot.

  Vlucht

  De prijs van de intercontinentale vlucht is niet in de reissom inbegrepen. Contacteer ons voor een offerte.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  20/04/2020