Op zoek naar iets?

Tanzania Safari

AFRIKA'S HOOGSTE EN MOOISTE

De Kilimanjaro, een slapende vulkaan op de evenaar in Tanzania, is met 5.895 meter de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Hij torent majestueus uit boven de Oost-Afrikaanse vlakte en is daarmee ook de hoogste alleenstaande berg ter wereld. Pas toen een Duitse expeditie in 1861 een eerste keer probeerde om de berg te beklimmen, werden de Europese geografen van die tijd zich bewust van het unieke karakter. Een besneeuwde berg in Afrika? Het was wel degelijk mogelijk! Sindsdien oefent de Kilimanjaro een enorme aantrekkingskracht uit op de avontuurlijke reiziger en de bergwandelaar op zoek naar een stevige uitdaging.

Van lavavelden tot gletsjers

De beklimming is een prachtige tocht, maar niet voor doetjes. Gemiddeld stap je zes uur per dag op grote hoogte, en bovendien zijn de nachten koud. De ultieme tocht naar de top, Uhuru Peak, duurt twaalf tot vijftien uur. Gelukkig draag je tijdens de volledige trekking alleen een dagrugzak: je andere bagage wordt gedragen. Aan de voet van de berg doorkruisen we eerst een strook regenwoud die als een gordel rond de Kilimanjaro ligt. Daarna volgen uitgedoofde lavavelden, grillige kraterwanden, gletsjers en alpien hoogland elkaar op. Op de top geniet je uiteindelijk van de zonsopgang en een onvergetelijk panorama op de omringende hoogvlakte.

Leeuwen, neushoorns en olifanten

Na die onwaarschijnlijke inspanning mag het ook iets rustiger: Tanzania is niet voor niets dé bestemming voor natuurliefhebbers die de Afrikaanse wildernis van dichtbij willen beleven. Je gaat op safari langs de drie nationale parken Tarangire, Lake Manyara en de Ngorongoro-krater. De natuurlijke bronnen, rivieren en meren rond de parken staan garant voor de aanwezigheid van dieren zoals zebra’s, gnoes, neushoorns, olifanten, leeuwen en jachtluipaarden. Op de kraterbodem van de Ngorongoro, de grootste intacte caldera ter wereld en Werelderfgoed van Unesco, leven ongeveer 30.000 dieren: een unieke kans om wildlife te spotten dus. In het midden van de krater, een van de dichtstbevolkte wildgebieden op onze planeet, ligt ook een zoutmeer, en de ritten tussenin zijn op zich al bijzonder spectaculair.

Ontdek deze reis.