fbpx Glamping | Jouw verblijf met Zuiderhuis | Thuis in de wereld

Glamping

Originaliteit alom. Tijdens glamping verblijf je op een atypische plek. Je geniet van traditionele gezelligheid en knusheid van het kamperen en tegelijk heb je comfort en luxe van een hotel. Deze glamping tenten vind je op een unieke plek in de natuur.

DIT VERBLIJFSTYPE KOMT VOOR IN
Groep
België
Bike icon Wandelen
België
Luxetrekking ‘Al glampend langs de GR5'
 • unieke trekking in groep langs de GR5 met Nederlandstalige begeleiding
 • overnacht in een luxe tipi tent op unieke locaties in de natuur, ervaar het glamping gevoel
 • geniet van vers bereide maaltijden aan het kampvuur, voorzien door het logistieke team

Afreisdata

  Groep
  België
  Bike icon Wandelen
  België
  Al glampend door de Vlaamse Ardennen
  • unieke trekking in groep langs de GR-streek Vlaamse Ardennen met Nederlandstalige begeleiding
  • overnacht in een luxe tipi tent op unieke locaties in de natuur, ervaar het glamping gevoel
  • geniet van vers bereide maaltijden aan het kampvuur, voorzien door het logistieke team

  Afreisdata

   Groep
   Kenia
   Bike icon Rondreizen
   Kenia
   Kenia off the beaten track
   • diverse wandelingen tussen de wilde dieren, op Mount Kenya, en met Samburu-gidsen
   • op safari in Kenia's minder bezochte natuurparken, op zoek naar de Big Five
   • 'couleur locale' in de stad, op het platteland en bij de semi-nomadische bevolking

   Afreisdata

    Groep
    Jordanië
    Bike icon Rondreizen
    Jordanië
    Een culturele woestijnreis
    • De magie van de woestijn met unieke jeeptour en wandelingen in Dana natuurreservaat en door de kloof van Wadi Ben Hammad
    • Petra, veel meer dan een oude stad met enkel een schatkamer: schitterende wandelingen door adembenemend landschap: cultuur en natuur in elkaar verweven
    • Tradities van de Arabische wereld met inzicht in de aparte cultuur van de bedoeïenen.
    • Laat je meevoeren in een tijdreis: van de oudheid, tot Romeins Byzantijnse en Nabatese sites, kruisvaardersburchten en bezoek christelijk Madaba

    Afreisdata

     Individueel
     11 dagen
     Jordanië
     Bike icon Rondreizen
     Jordanië
     Voetstappen door erfgoed: Een wandel- en...
     • Aangename wandelingen
     • Culturele hoogtepunten
     • Relax aan de Rode en de Dode Zee
     Reis op maat
     Groep
     Botswana
     Bike icon Rondreizen
     Botswana, Zimbabwe
     Wild van Botswana
     • begeleide groepsreis door de eindeloze, ongerepte wildernis van Botswana
     • een combinatie van mooie lodges en glamping op unieke wildlocaties
     • Vlucht over de Okavango, sleep-out op de zoutapnnen en de machtige Victoria Falls

     Afreisdata

      BEKIJK ALLE REIZEN
      MEER LOGIETYPES
      Vakantiehuis

      Vakantiehuis

      Guesthouse

      Een guesthouse kan een sfeervol boerderijtje, een landelijk hotelletje, een bed...

      Hotel

      Rondreizen met overnachtingen in hotels is ideaal voor wie veel van de hoogtepunten wil zien en...

      Hostel

      Hostels zijn een budgetvriendelijk alternatief voor duurdere hotels. Het...

      Lodge

      Lodges stralen steevast een huiselijke en familiale sfeer uit. De verblijfplaatsen zijn...

      REIZEN MET ZUIDERHUIS

      Focus op actieve natuurbeleving

      Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

      Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

      Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

      Persoonlijke begeleiding en maatwerk

      Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

      Terreinkennis en jarenlange expertise

      Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

      REIZIGERS AAN HET WOORD

      5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
      brede glimlach als bindmiddel.

      Ontdek Kaapverdie

      Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

      Ontdek de Eisleck Trail

      Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

      Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

      Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

      Ontdek de Portugese Costa Vicentina

      In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

      Ontdek onze rondreizen in Tanzania

      We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

      Ontdek onze reizen in Jordanië