fbpx Reisinspiratie: wildlife en safari - Zuiderhuis, Thuis in de wereld

Culturele ontdekkingen

Elk werelddeel biedt naast adembenemend natuurschoon ook unieke culturele juweeltjes die tijdens een speciale culturele rondreis extra in de schijnwerpers staan.

Afrika herbergt niet alleen uitgestrekte savannes met wilde dieren, maar ook onschatbare culturele hoogtepunten. Verken de koningssteden en kasbahs van Marokko. In West-Afrika ontdek je een overvloed aan traditionele culturen, zoals de Ashanti in Ghana of de Tamberma met hun kenmerkende ‘lemen kastelen’ in Togo. Overweeg een trektocht met Masai-krijgers of Samburu in Keaia of Tanzania, dompel je onder in de Swahilicultuur op Zanzibar, of bezoek de Himba’s in Namibië.

Azië betovert met heerlijke keukens, indrukwekkende tempelcomplexen en kleurrijke festivals. Ontdek de levenswijzen van etnische bergvolkeren of nomadische bedoeïenen in de woestijn. Bewonder de eigenzinnigheid van Japan, waar eeuwenoude tradities samengaan met geavanceerde technologie, en waar de razendsnelle shinkansen langs stille zen-tuinen en ontspannende onsen rijden.

Betreed de intrigerende wereld van de Mayacultuur in Midden-Amerika of bewonder de indrukwekkende Inca-erfenis in Peru. Verken prachtige koloniale steden in Zuid-Amerika, waar historische centra zijn uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Ontmoet inheemse gemeenschappen zoals de Indianen in Mexico, de kleurrijke markten van de traditionele Qeuchua en Aymara in Peru, of de opvallende Boliviaanse indiaanse vrouwen, de cholitas, met hun prachtig geborduurde rokken.

Afrika

Azië

Latijns-Amerika

Midden-Oosten

Noord-Amerika