fbpx Benin - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Benin

Benin

Benin, het land van voodoo. En wie nu spontaan denkt aan poppetjes met spijkers en andere zwarte magie, heeft het mis. In het West-Afrikaanse Benin, het geboorteland van de voodoo, is dit een filosofie, kleurrijk en altijd gericht op het positieve. Het is tevens de officiële religie van het land. Tijdens je rondreis in Benin, kan een kennismaking met deze veelzijdige voodoocultuur dus niet ontbreken.

Maar Benin is meer dan voodoo. Te starten bij de idyllische stranden aan de Atlantische Oceaan waar je makkelijk een aantal dagen kan vertoeven. In Ganvié, ontdek je een volledige stad gebouwd op water en aan Lac Ahémé leer je alles over de traditionele vistechnieken. Snuif de Braziliaanse sfeer op in het gezellige Ouidah en verdiep je in de geschiedenis van Benin tijdens een bezoek aan Abomey.

Verder noordwaarts ligt de focus op natuur en de bijzondere tata architectuur. Maak wandelingen door de bijzondere dorpen met eeuwenoude tradities en ga op safari in het Pendjari National Park. Hier kan je maar liefst 4 van de Big 5 tegen het lijf lopen.

Ben je een liefhebber van ecotoerisme, kleinschaligheid en reis je graag off the beaten track. Dan is een rondreis door Benin helemaal jouw ding! Benin laat zich bovendien moeiteloos combineren met buurland Togo. Het zijn uitstekende bestemmingen in onze wintermaanden en tijdens de zomer.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Benin

Stefanie Orlans
Stefanie Orlans Lees meer

Praktisch

  • Het hele jaar door, regenseizoen tussen maart - juni en september - oktober

  • Rondreizen met gids, natuurbeleving, couleur locale

  • 8 dagen tot 3 weken

  • 12 tot 1 maand voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Benin

Stefanie Orlans
Stefanie Orlans Lees meer

Onze suggestieroutes