fbpx Ghana - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Ghana

Ghana

Akwaaba, welkom in Ghana! Misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt als je aan een Afrika reis denkt, maar Ghana is verrassend veelzijdig met een indrukwekkend historisch erfgoed, een uiterst verfijnde cultuur en ongerepte natuur.

Ervaar het rurale leven en de gastvrijheid van de lokale bevolking tijdens een authentieke village stay en wees getuige van verschillende kleurrijke festivals doorheen je reis.  Ghana is bovendien het land van de ambacht, maak er kennis met de kunst van het Kente weven en Batik waxing.

Dieren- en natuurliefhebbers worden betoverd door het ongekende Mole National Park in het noorden waar je olifanten, krokodillen en andere diersoorten spot tijdens een walking safari. Avonturiers komen aan hun trekken in de vruchtbare Volta regio waar je wandelt van de ene bergtop naar de andere en een verfrissende douche neemt bij betoverende watervallen.

Tijdens een bezoek aan de hoofdstad Accra leer je alles over de koloniale geschiedenis van Ghana en hun weg naar de onafhankelijkheid. Combineer dit met een wandeling in het historische Jamestown, met prachtige gebouwen en een levendige vibe. Accra is ook the place to be om een avondje te stappen en je over te geven aan de zwoele Afrikaanse beats.

Aan de Gold Coast bezoek je verschillende voormalige slavenforten. Van hieruit werden miljoenen Afrikanen naar de Nieuwe Wereld gebracht om daar als slaaf tewerkgesteld te worden. Het is tevens de ideale plek om uit te rusten aan de goudgele stranden na een intensieve rondreis.

Ghana is makkelijk te bereiken met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel met Brussels Airlines. Het is een uitstekende bestemming in onze wintermaanden en tijdens de zomer.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Ghana

Stefanie Orlans
Stefanie Orlans Lees meer

Praktisch

  • Het hele jaar door, regenseizoen tussen maart - juni en september - oktober

  • Rondreizen met gids, natuurbeleving, couleur locale

  • 8 dagen tot 3 weken

  • 12 tot 1 maand voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Ghana

Stefanie Orlans
Stefanie Orlans Lees meer

Onze suggestieroutes