fbpx Togo - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Togo

Togo

Voor wie graag buiten de begane paden reist, is Togo een bestemming die je niet mag missen. Een piepklein landje, verscholen tussen Ghana en Benin, met een unieke diversiteit aan landschappen van de uitgestrekte stranden aan de kust tot de vruchtbare Volta regio in het westen en de goudgele savanne in het noorden.

Wanneer je reist naar Togo, kom je vroeg of laat in de charmante hoofdstad Lomé terecht. Een bezoek aan de grote internationale markt en de vissershaven mogen hier zeker niet ontbreken. Trek je landinwaarts, richting de grens met Ghana, dan lijkt het alsof je een andere wereld binnenstapt. De groene en heuvelachtige Volta regio nodigt uit tot mooie wandelingen langs watervallen en cacaoplantages.

In het hoge noorden van Togo, vlakbij Burkina Faso, kom je  terecht in de Tamberma vallei. De Tamberma zijn jarenlang afgesloten geweest van de rest van de gemeenschap, waardoor ze vandaag nog steeds vrij traditioneel leven. Maak er kennis met de unieke ‘tata-architectuur’, hun huizen lijken wel stuk voor stuk mini-kasteeltjes.

Tijdens een rondreis in Togo raden we je zeker een home stay aan. Hierdoor word je als bezoeker ondergedompeld in het dagelijkse Togolese leven, een unieke ervaring.

Togo is makkelijk te bereiken vanuit Brussel met Brussels Airlines. Het is een uitstekende bestemming in onze wintermaanden en tijdens de zomer.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Togo

Stefanie Orlans
Stefanie Orlans Lees meer

Praktisch

  • Het hele jaar door, regenseizoen tussen maart - juni en september - oktober

  • Rondreizen met gids, natuurbeleving, couleur locale

  • 1 tot 2 weken

  • 12 tot 1 maand voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Togo

Stefanie Orlans
Stefanie Orlans Lees meer

Onze suggestieroutes